Οι Viola Davis, Lupita Nyong'o και άλλοι αποτίουν φόρο τιμής στον Chadwick Boseman

oi-viola-davis-lupita-nyongo-kai-polloi-alloi-apotioun-foro-timis-ston-chadwick-boseman-ena-xrono-meta-to-thanato-tou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Στην επέτειο του ενός έτους από τον θάνατο του Chadwick Boseman, αρκετοί φίλοι, συνεργάτες και θαυμαστές του στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τιμήσουν αυτόν και το έργο του.

Ο Boseman, διάσημος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Black Panther» της Marvel, ανάμεσα σε πολλές άλλες ταινίες, πέθανε από καρκίνο του παχέος εντέρου σε ηλικία 43 ετών στις 28 Αυγούστου 2020. Ο θάνατός του ήταν σοκ για όλους σχεδόν. Είχε διαγνωστεί το 2016, αλλά κράτησε την ασθένειά του ιδιωτική και συνέχισε να εργάζεται. Μόνο η οικογένειά του και μια μικρή ομάδα άλλων γνώριζαν πως υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις και χημειοθεραπείες. Παρά την απαιτητική φύση πολλών από τους τελευταίους ρόλους του, ακόμη και ο Ryan Coogler, ο σκηνοθέτης του «Black Panther» και ο Spike Lee, διευθυντής του «Da 5 Bloods», δήλωσαν δημόσια ότι έμειναν έκπληκτοι από την είδηση.

Η Lupita Nyong'o, η οποία υποδύθηκε τη Nakia δίπλα στον Boseman στο «Black Panther», μοιράστηκε με τους θαυμαστές της μια φωτογραφία των δύο τους στο Twitter, σχολιάζοντας: «Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, η μνήμη του @chadwickboseman παραμένει ζωντανή μέσα μου.»

Ο Michael B. Jordan, ένας άλλος συμπρωταγωνιστής του «Black Panther», είπε πως πιστεύει ότι ο Boseman είναι «ακόμα μαζί μας».

Η Viola Davis υποδύθηκε την Ma Rainey στο «Ma Rainey’s Black Bottom», την τελευταία ταινία του Boseman. Η Viola Davis δημοσίευσε μια φωτογραφία από την ταινία στο Instagram, γράφοντας: «Αυτή την ημέρα πέρυσι έφυγες από αυτήν τη γη και από εμάς. Μας λείπεις !!! ».

Ο Josh Gad, με τη σειρά του, κοινοποίησε ξανά το tweet του από την ημέρα του θανάτου του Boseman πέρυσι, το οποίο περιελάμβανε στιγμιότυπα από μηνύματα που είχε στείλει ο Boseman στον Gad: «Δεν περνάει ούτε μια μέρα που να μην με πονάει», έγραψε ο Gad. «Αλλά το σκοτάδι μας θυμίζει πάντα το φως. Ήταν άγγελος σε αυτόν τον πλανήτη και τώρα είναι Άγιος ψηλά. Σ' αγαπώ και μου λείπεις περισσότερο από ποτέ ...».