Η Bette Midler στέλνει το μήνυμα για αποχή από το σεξ

betty-midler
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Η δημοφιλής ηθοποιός ζητά από τις γυναίκες του Τέξας να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Λυσιστράτης, μετά τον περιοριστικό νόμο κατά των αμβλώσεων στην πολιτεία.

Η ηθοποιός στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα κάνοντας χρήστη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ζητά από τις γυναίκες κατοίκους του Τέξας, να αντιδράσουν στον απαράδεκτο νόμο περί αμβλώσεων απέχοντας από το σεξ. Πιο συγκεκριμένα, έγραψε στο Twitter:

«Προτείνω όλες οι γυναίκες να αρνούνται στους άντρες τους να κάνουν σεξ, μέχρι να βεβαιωθούν ότι κατοχυρώνεται το δικαίωμά τους στην επιλογή από το Κογκρέσο. Αυτό δεν πρόκειται για όπλα, χρήματα ή πόλεμο. Έχει να κάνει με τις γυναίκες. Τις ζωές τους, τα σώματά τους και την αυτονομία τους».
 
«Ο μπαμπάς μου το πρότεινε αυτό πριν από δεκαετίες», απάντησε η κόρη του Frank Sinatra,τραγουδίστρια Nancy Sinatra.

 

Αφότου τέθηκε σε ισχύ ο νόμος, ο Πρόεδρος John Baiden δήλωσε ότι παραβιάζει κατάφωρα το συνταγματικό δικαίωμα που θεσπίστηκε και ίσχυσε για περίπου μισό αιώνα.

Παρόμοια είχε κινηθεί η ηθοποιός Alyssa Milano καλώντας σε σεξουαλική απαεργία τις γυναίκες το 2019, μετά την πρόταση ανάλογου, αμφιλεγόμενου νόμου στην Γεωργία, που τελικά όμως δεν θεσπίστηκε.