Με «Το τελευταίο ψέμα» του Κακογιάννη συνεχίζεται το φεστιβάλ στην Πειραιώς 260

to-teleutaio-psema
ΤΡΙΤΗ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Σε ένα φεστιβάλ όπου προβάλλονται ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

«Πώς διαμεσολάβησε ο κινηματογράφος τις μεγάλες αλλαγές, πώς απεικόνισε τις πολιτικές, κοινωνικές και ταξικές αντιθέσεις, πώς έγινε μέσο έκφρασης συγκεκριμένων εικόνων της Ελλάδας, αλλά και πώς όρισε την αντίληψή μας γι’ αυτήν;»

Βetty

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, που εστιάζει στην ελληνική ιστορία και στον τρόπο με τον οποίο συνομίλησε ο κινηματογράφος με την πολιτική και την κοινωνία του 20ού αιώνα, θα προβληθούν έργα «γνωστά, λιγότερο γνωστά, πολυβραβευμένα, queer, εθνογραφικά, σουρεαλιστικά, ποιητικά, ηλεκτρισμένα, αλλόκοτα «που θα μας κάνουν να δούμε τον ελληνικό κινηματογράφο αλλιώς, λοξά, με ένα βλέμμα που, ενώ κοιτάει το παρελθόν, στοχεύει στο μέλλον».

Πρώτη στάση του κινούμενου φεστιβάλ που θα ταξιδέψει με 42 συνολικά ταινίες, σε 21 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, έγινε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, ο Κήπος της Πειραιώς 260, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει μια επιλογή κορυφαίων ελληνικών ταινιών του 20ού αιώνα, από τις πρώτες του δεκαετίες ως το 2000.

Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη* με δελτία εισόδου που θα διατίθενται δωρεάν την ημέρα κάθε προβολής από τις 18.00 και μετά  στα ταμεία της Πειραιώς 260.

* Για την είσοδο του κοινού στις παραστάσεις της Πειραιώς 260 απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ υπ΄ άρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.44779 (ΦΕΚ 3117/Β 16.07.2021). Επίσης, απαιτείται η χρήση μάσκας και η τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση και την αποχώρηση, όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Άρνηση επίδειξης σχετικού πιστοποιητικού ή έλλειψη αυτού καθιστά την είσοδο μη επιτρεπτή στον/στην κάτοχο του εισιτηρίου, χωρίς αξίωση επιστροφής του αντιτίμου που κατεβλήθη για την αγορά του.

Βοσκοί

Πρόγραμμα προβολών

Mακεδονικός γάμος

Τρίτη 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

20:30 Το τελευταίο ψέμα του Μιχάλη Κακογιάννη (1958) 112´ 

23:00 Μανία του Γιώργου Πανουσόπουλου (1985) 87´ 

Lisa 

Τετάρτη 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

19:00  [ deliverance ] *

*διάσωση - σωτηρία - απελευθέρωση – απολύτρωση

Μια ανοιχτή συζήτηση για την διάσωση της κινηματογραφικής κληρονομιάς

Χώρος Ε

21:00 Θίασος του Θόδωρου Αγγελόπουλου (1975) 230´