Οι ταινίες της εβδομάδας 9/09/21

the-best-sellers
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Πλούσια η κινηματογραφική παραγωγή όσο μπαίνουμε βαθύτερα στον Σεπτέμβριο.

Best Sellers

Η Λούσι (Όμπρεϊ Πλάζα ) έχει κληρονομήσει τον εκδοτικό οίκο του πατέρα της χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Όταν ανακαλύπτει ότι ένας ερημίτης, στρυφνός και αλκοολικός συγγραφέας, ο Χάρις Σο (Μάικλ Κέιν), χρωστάει ένα ακόμα βιβλίο στον οίκο, του απευθύνεται σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει την επιχείρηση. Η συγκυρία φαίνεται να την ευνοεί, καθώς ο Χάρις χρωστάει λεφτά και τυχαίνει να έχει έτοιμο ένα καινούριο βιβλίο, το οποίο μισεί. Η Λούσι εκστασιάζεται μέχρι που ανακαλύπτει ότι το συμβόλαιο του Χάρις δεν επιτρέπει σε κανέναν να επιμεληθεί το έργο του. Ως αντάλλαγμα, τον πείθει να κάνουν προωθητική περιοδεία. Έτσι ξεκινάει μία κολασμένη τουρνέ, όπου η φήμη δεν συνεπάγεται περιουσία και η κληρονομιά, που προσπαθεί η Λούσι να περισώσει, κρύβει μυστικά έτοιμα να αποκαλυφθούν.

Σκηνοθεσία: Λίνα Ρόσλερ 
Ηθοποιοί: Μάικλ Κέιν, Όμπρεϊ Πλάζα, Σκοτ Σπίντμαν, Έλεν Γουόνγκ 

Αυτά που Λέμε κι Αυτά που Κάνουμε (Les choses qu'on dit, les choses qu'on fait / Love Affair(s) 

Η τριών μηνών έγκυος Νταφνέ, είναι διακοπές στην εξοχή μαζί με τον σύντροφό της Φρανσουά. Εκείνος χρειάζεται να λείψει για δουλειά κι εκείνη πρέπει ξαφνικά να αναλάβει τη φιλοξενία του Μαξίμ, ξαδέλφου του Φρανσουά, τον οποίο συναντά για πρώτη φορά. Κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών αναμονής για την επιστροφή του Φρανσουά, η Νταφνέ και ο Μαξίμ γνωρίζονται σιγά σιγά και εκμυστηρεύονται ο ένας στον άλλο ιστορίες, όλο και πιο προσωπικές για τις παλιές και πρόσφατες ερωτικές τους περιπτύξεις…

Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Μουρέ 
Ηθοποιοί: Καμέλια Τζορντάνα, Νιλς Σνάιντερ, Βενσάν Μακέν, Εμιλί Ντεκέν, Τζένα Τιαμ, Γκιγιόμ Γκουί, Τζούλια Πιάτον, Ζαν Μπατίστ Ανουμόν  

Ο Πράσινος Ιππότης (The Green Knight) 

Ο Σερ Γκογουέιν (Ντεβ Πατέλ), ο απερίσκεπτος και πεισματάρης ανιψιός του βασιλιά Αρθούρου ξεκινά ένα τολμηρό ταξίδι για να συναντήσει τον διαβόητο Πράσινο Ιππότη, που βάζει σε δοκιμασίες τη γενναιότητα των αντρών. Στο διάβα του, θα αναμετρηθεί με φαντάσματα, γίγαντες, κλέφτες και δολοπλόκους σε ένα βαθύτερο ταξίδι αυτογνωσίας με σκοπό να αποδείξει την αξία του στα μάτια της οικογένειας. Αποστολή του να πληρώσει το τίμημα ενός παράτολμου παζαριού: να παραδώσει το κεφάλι του έναν χρόνο μετά τον αποκεφαλισμό του μυστηριώδη Πράσινου Ιππότη.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λόουερι  
Ηθοποιοί: Ντεβ Πάτελ, Αλίσια Βικάντερ, Τζόελ Έντζερτον, Σον Χάρις, Μπάρι Κέογκαν, Σαρίτα Τσάντχερι 

Shang-Chi και ο Θρύλος τον Δέκα Δαχτυλιδιών (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) 

Μια νέα ταινία υπερηρώων, βασισμένη στον ομώνυμο υπερήρωα της Marvel, Shang-Chi. Είναι η εικοστή πέμπτη ταινία του Marvel Cinematic Universe και η δεύτερη ταινία της Τέταρτης Φάσης.

Η ιστορία επικεντρώνεται στον Shang-Chi, των «Μάστερ του Κουνγκ-Φου», τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Simu Liu.
Ο Shang-Chi είναι ο καλύτερος μαχητής στο σύμπαν της Marvel, ο οποίος επιστρέφει σε έναν κόσμο διαφορετικό από ότι τον άφησε, γεμάτο θάνατο και καταστροφή. Τα μυστικά του παρελθόντος του θα αποκαλυφθούν και θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα.

Σκηνοθεσία: Ντεστίν Ντανιέλ Κρετόν 

Σκηνοθεσία: Ντεστίν Ντανιέλ Κρετόν 
Ηθοποιοί: Σίμου Λίου, Οκουαφίνα, Φάλα Τσεν, Ρόνι Τσιένγκ, Τόνι Τσίου-Γουάι Λενγκ

Ταξίδι στην Κριμαία (Evge / En terre de Crimée) 

Έχοντας χάσει τον μεγάλο του γιο στον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, ο Μουσταφά αποφασίζει να πάρει το σώμα του παιδιού του και να το θάψει στον τόπο που γεννήθηκε, την Κριμαία. Στο πλάι του νεότερου του γιου ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι που θα σημαδέψει τη μεταξύ τους σχέση.

Σκηνοθεσία: Νάριμαν Αλίεφ 
Ηθοποιοί: Akhtem Seitablaev, Remzi Bilyalov, Dariya Barihashvili, Viktor Zhdanov, Veronika Lukyanenko, Akmal Gurezov, Larysa Yatzenko, Anatoliy Marempolskiy 

Οι Εκκεντρικοί (Retfærdighedens ryttere / Riders of Justice) 

Κάποιος κλέβει ένα ποδήλατο, ένα αυτοκίνητο δεν παίρνει μπροστά, κάποια επιβιβάζεται σε ένα τρένο που κανονικά δεν θα έπαιρνε, κάποιος επιβάτης δίνει τη θέση του σε μια άγνωστη: μια σειρά από συμπτώσεις που όμως αποκτούν άλλο νόημα όταν συμβεί ένα θανάσιμο ατύχημα στο τρένο αυτό. Ανάμεσα στα θύματα του δυστυχήματος είναι και η γυναίκα του στρατιωτικού Μάρκους, ο οποίος, μόλις πληροφορείται τι συνέβη, επιστρέφει στην πατρίδα του και την έφηβη κόρη του για να αντιμετωπίσουν μαζί την απώλειά τους.

Στα μάτια του Μάρκους αρχικά το δυστύχημα μοιάζει να ήταν απλώς μια κακή στιγμή - μέχρι που κάνει την εμφάνισή του ο Ότο, ένας άλλος επιβάτης του τρένου που παθιάζεται με τη μελέτη των πιθανοτήτων και των συμπτώσεων, μαζί με δύο εκκεντρικούς του συναδέλφους, τον Λέναρτ και τον Εμεντάλερ. Ο Ότο είναι πεπεισμένος ότι δεν επρόκειτο καν για ατύχημα και ότι κάποιος ήταν πίσω από όλα αυτά. Καθώς τα υποτιθέμενα στοιχεία συσσωρεύονται, ο Μάρκους αρχίζει να υποψιάζεται ότι το συμβάν ίσως ήταν μια προσεκτικά ενορχηστρωμένη δολοφονία, με τη γυναίκα του να είναι μια τυχαία παράπλευρη απώλεια… Ή μήπως αυτή η ομάδα από ακραία δυσλειτουργικούς άνδρες μπερδεύει απλές συμπτώσεις για σημάδια εκεί που δεν υπάρχουν και μπλέκει εκεί που δεν θα έπρεπε;

Σκηνοθεσία: Άντερς Τόμας Γιένσεν 
Ηθοποιοί: Μαντς Μίκελσεν, Νικολάι Λιε Κάας, Αντρέα Χάικ Γκάντεμπεργκ, Μάρτιν Μπρίγκμαν, Νίκολας Μπρο