Μίνι σειρά για τον Karl Lagerfeld από την Disney+

karl-laferfeld
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Disney+ στα σχέδιά της περιλαμβάνεται μια σειρέ έξι επεισοδίων που θα παρουσιάζει τη ζωή του θρυλικού σχεδιαστή, Karl Lagerfeld.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Disney+ στα σχέδιά της περιλαμβάνεται μια σειρέ έξι επεισοδίων που θα παρουσιάζει τη ζωή του θρυλικού σχεδιαστή, Karl Lagerfeld. Ο τίτλος της σειράς θα είναι «Kaiser Karl» και θα βασίζεται στην ομότιτλη βιογραφία του Γάλλου δημοσιογράφου, Raphaelle Bacque του 2020.
 
Η σειρά που θα γυριστεί στη Γαλλία από τους δημιουργούς του «Lupin» αναμένεται να είναι η πρώτη σοβαρή απόπειρα μετά τον θάνατο από καρκίνο του παγκρέατος του σχεδιαστή, τον Φεβρουάριο του 2019, όταν ήταν 85 ετών.
 

  Η ιστορία της σειράς «Kaiser Karl» θα ξεκινά το 1972, ένα χρόνο μετά τον θάνατο της Coco Chanel και στην αρχή της ανόδου του Γερμανού σχεδιαστή στην κορυφή της γαλλικής και παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας. Αναλαμβάνοντας τη δεκαετία του 1980 το τιμόνι του οίκου, ο Lagerfeld ήταν αποφασισμένος να φτάσει τόσο ψηλά όσο και ο συνάδελφός του, Yves Saint Laurent. Το δράμα ακολούθησε γρήγορα, χάρη σε μεγάλο βαθμό στον σύντροφο του Laurent,  Pierre Vital Georges Bergé, ο οποίος ήταν πεπεισμένος ότι ο Γερμανός σχεδιαστής μόδας «σχεδίασε» το ειδύλλιο του Yves Saint Laurent με τον τότε δικό του σύντροφο, Γάλλο δανδή, Jacques de Bascher.
 
Σύμφωνα με το Deadline, η σχέση του Lagerfeld με τον de Bascher θα έχει «κεντρική» θέση στην πλοκή της σειράς, παρέχοντας εικόνες για τη ρομαντική πτυχή της ζωής του που ο Lagerfeld αρνιόταν ότι υπήρχε καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του. Αν και αναγνώρισε τη 19χρονη σχέση του με τον de Bascher , ο οποίος πέθανε από AIDS το 1989, ο σχεδιαστής έκανε τη σχέση τους πλατωνική. «Αγάπησα απεριόριστα αυτό το αγόρι αλλά δεν είχα καμία φυσική επαφή μαζί του» είπε κάποτε ο μόδιστρος στη βιογράφο του de Bascher, Marie Ottavi. Η σειρά «Kaiser Karl» θα γυριστεί στη Γαλλία.