Οι ταινίες της εβδομάδας 16/09/21

cry-macho
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Οι νέες ταινίες αυτής της κινηματογραφικής εβδομάδας που μόλις ξεκινά έχουν Κλιν Ίστγουντ και πολλούς ακόμη.

 Cry Macho

Ο εμβληματικός Κλιντ Ίστγουντ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη σαν σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του #CryMacho. Στην ταινία, ο Κλιντ Ίστγουντ υποδύεται τον Μάικ Μίλο, ένα παλιό αστέρι του ροντέο και νυν ξεπεσμένο εκτροφέα αλόγων, ο οποίος, το 1979, αναλαμβάνει να φέρει τον γιο του πρώην αφεντικού του από το Μεξικό. Αναγκασμένοι να πάρουν τους παράδρομους στην επιστροφή τους στο Τέξας, οι αταίριαστοι συνοδοιπόροι αντιμετωπίζουν ένα απροσδόκητα απαιτητικό ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου, ο κουρασμένος εκπαιδευτής αλόγων θα βρει απρόσμενες συνδέσεις και την προσωπική του αίσθηση λύτρωσης.

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ 
Ηθοποιοί: Κλιντ Ίστγουντ, Εντουάρντο Μινέτ, Νατάλια Τρέιβεν 
Είδος: Δράμα, Θρίλερ, Γουέστερν 
 

Βασιλιάς Όττο (King Otto)

Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος τα αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα, η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο ‘Βασιλιάς’ Όττο Ρεχάγκελ. Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτή είναι ιστορία για το πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην Ελληνική μυθολογία.

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς 
Πρωταγωνιστεί: Ότο Ρεχάγκελ 
Είδος: Ντοκιμαντέρ, Αθλητική

Μαθήματα Περσικών (Persian Lessons)

1942 στην υπό Κατοχή Γαλλία. Ο Gilles συλλαμβάνεται από τα SS μαζί με άλλους Εβραίους και οδηγείται σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Γερμανία. Καταφέρνει να αποφύγει την εκτέλεση όταν ορκίζεται στους φύλακες ότι δεν είναι Εβραίος αλλά Πέρσης.
Αυτό το ψέμα τον σώζει προς στιγμήν αλλά ο Gilles αναλαμβάνει μία αποστολή που θα του χαρίσει την ζωή ή θα τον στείλει απευθείας στον τάφο: να διδάξει Φαρσί στον Διοικητή του Στρατοπέδου, τον Koch, ο οποίος ονειρεύεται να ανοίξει ένα εστιατόριο στο Ιράν όταν τελειώσει ο πόλεμος.

Χάρις σε ένα ευφυές τέχνασμα ο Gilles κατορθώνει να επιβιώσει επινοώντας λέξεις στα « Φαρσί» που καθημερινά διδάσκει στον Koch. Η ξεχωριστή σχέση των δύο αντρών πυροδοτεί την ζήλεια άλλων αιχμαλώτων αλλά και των στρατιωτών. Καθώς οι μέρες περνούν οι υποψίες ότι δεν είναι στ’ αλήθεια Πέρσης μεγαλώνουν και ο Gilles καταλαβαίνει ότι το μυστικό του δεν θα μείνει κρυφό για πολύ ακόμα.

Σκηνοθεσία: Βαντίμ Πέρελμαν
Ηθοποιοί: Ναϊέλ Περέζ Μπισκέιαρτ, Λαρς Άιντινγκερ, Τζόνας Νέι, Ντέιβιντ Σούτερ, Αλεξάντερ Μπάγιερ, Αντρέας Χόφερ, Λέονι Μπένες, Τζιουζέπε Σιλάτσι 
Είδος: Δράμα, Ιστορική 
 

Αντίο Ηλίθιοι (Adieu les cons / Bye Bye Morons)

Mια 43χρονη ταλαιπωρημένη κομμώτρια (Βιρζινί Εφιρά) προσπαθεί να βρει το χαμένο της παιδί, με τη βοήθεια δύο ανεκδιήγητων τύπων.

Το απίθανο αυτό τρίο ξεκινά ένα αλλοπρόσαλλο ταξίδι σε όλη την πόλη. Ευτράπελα, εμπόδια και μια αμείλικτη σάτιρα στην γαλλική γραφειοκρατία.
 

Σκηνοθεσία: Αλμπέρ Ντιποντέλ 
Ηθοποιοί: Βιρζινί Εφιρά, Αλμπέρ Ντιποντέλ, Νικολά Μαριέ, Τζακί Μπερογιέ, Φιλίπ Ουτσάν 
Είδος: Δράμα, Κωμωδία 
 

Φαντάσματα στην Πόλη (Hayaletler / Ghosts) 

Στο κοντινό μέλλον, η Τουρκία βιώνει ένα ανεξήγητο ενεργειακό μπλακ άουτ, που πυροδοτεί βίαιες ταραχές. Τέσσερις χαρακτήρες, σαν περιπλανώμενα φαντάσματα, καθρεφτίζουν τις πολλαπλές όψεις μιας αποπροσανατολισμένης χώρας, που βρίσκεται στο χείλος της έκρηξης.

Μέσα από συνεχή άλματα μπρος-πίσω στον χρόνο και σκηνές που επαναλαμβάνονται από διαφορετική οπτική γωνία, αυτός ο συναρπαστικός γρίφος σκιαγραφεί ένα πλέγμα από ακραίες αντιθέσεις και αντιφάσεις– ένα πορτρέτο μιας κοινωνίας που βυθίζεται στο σκοτάδι.

Σκηνοθεσία: Άζρα Ντενίζ Οκιάι
Ηθοποιοί: Ντιλάιντα Γκιουνές, Μπερίλ Καγιάρ, Νάλαν Κουρουτσίμ, Εμρά Οζντεμίρ
Είδος: Δράμα