Νύχτες Πρεμιέρας 2021: Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης

nuxtes-premieras
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

«Η δική μας θρησκεία είναι το σινεμά»

Συνολικά 140 ταινίες, 3 διαγωνιστικά τμήματα, 2 αφιερώματα, πολλές πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, παράλληλες εκδηλώσεις και ειδικές προβολές. Με δύο λόγια, Νύχτες Πρεμιέρας.

Το 27ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας ανακοίνωσε το πρόγραμμά και δεν λείπει τίποτα αυτό.

Το «Eνας Ηρωας» του Ασγκάρ Φαραντί το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ, το «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» του Ράντου Ζούντε, το «Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό, το «The French Dispatch» του Γουές Αντερσον, το «Petite Maman» της Σελίν Σιαμά, το «Last Night in Soho» του Εντγκαρ Ράιτ, το «Η Τελευταία Μονομαχία (The Last Duel )» του Ρίντλεϊ Σκοτ και αφιέρωμα στον  Orson Wells και αφιέρωμα στα μέλη της τρανς κοινότητας και άλλα και άλλα θα είναι στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας για να προσφέρουν αγνή σινεφίλ ικανοποίηση.

«Η δική μας θρησκεία είναι το σινεμά, οι σκηνοθέτες είναι οι δικοί μας άγιοι, οι ταινίες τα ιερά μας κείμενα και οι αίθουσες οι δικοί μας χώροι λατρείας. Με την αφίσα του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουμε τους ναούς των μεγάλων κινηματογραφικών Μυστηρίων», είπε κατά την παρουσίαση του φετινού προγράμματος ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας.

Δείτε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα 

Πού και πότε

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου, έχοντας την υβριδική εκδοχή της περσινής διοργάνωσης.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στους φυσικούς τους χώρους, τις αίθουσες 12μηνης λειτουργίας ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΙΝΤΕΑΛ, ΔΑΝΑΟΣ και ΤΡΙΑΝΟΝ, για πρώτη φορά στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ και στα θερινά σινεμά ΛΑΪΣ - Ταινιοθήκη της Ελλάδας, ΡΙΒΙΕΡΑ, ΣΙΝΕ ΦΛΕΡΥ και ΣΤΕΛΛΑ.

To 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας κάνει πανηγυρική έναρξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την πανελλήνια πρώτη προβολή της τιμημένης στο φετινό Φεστιβάλ Καννών ταινίας ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ («A HERO») του δύο φορές βραβευμένου με Όσκαρ Ασγκάρ Φαρχαντί («Ένας Χωρισμός», «Ο Εμποράκος») την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου.

Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο ΙΝΤΕΑΛ με την Τελετή Λήξης και την Απονομή των Βραβείων των Διαγωνιστικών Τμημάτων του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και την πανελλήνια πρεμιέρα της πλέον πολυαναμενόμενης ταινίας της φετινής σεζόν, DUNE, του Ντενί Βιλνέβ.

Η ηλεκτρονική προπώληση μέσω viva.gr ξεκίνησε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στις 12:00.  

Στους κινηματογράφους 12μηνης λειτουργίας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Δαναό, Ιντεάλ, Τριανόν και Δημοτικό Θέατρο Πειραιά) η είσοδος, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, επιτρέπεται σε όσους/-ες θεατές έχουν:

  • εμβολιαστεί
  • νοσήσει (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και
  • έχουν πραγματοποιήσει αρνητικό rapid τεστ αντιγόνου εντός 48 ωρών, σε περίπτωση που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Για την είσοδο των θεατών θα ελέγχεται,

  • το εισιτήριο
  • το πιστοποιητικό εμβολιασμού / νόσησης ή rapid τεστ και
  • ταυτοπροσωπία με επίδειξη ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης.

Ακόμη, για την καλύτερη και ασφαλή εξυπηρέτηση των θεατών, σε συνεργασία με το Festival Scope και Shift 72, το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συμπληρώνει το πρόγραμμά του μια σειρά online προβολών σε ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα (online.aiff.gr) όπου οι θεατές θα μπορούν να απολαμβάνουν ταινίες και από την ασφάλεια του σπιτιού τους, σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, η ψηφιακή πλατφόρμα συμπεριλαμβάνεται και στον φετινό προγραμματισμό για τους θεατές (ευπαθείς ομάδες, άτομα που φροντίζουν ασθενείς ή λόγω επαγγέλματος έρχονται σε επαφή με ασθενείς, κάτοικοι εκτός Αθηνών κ.ά.) οι οποίοι/ες δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να παραστούν στις προβολές και εξασφαλίζει συγκεκριμένο αριθμό geo-blocked προβολών, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υψηλού επιπέδου ψηφιακής διάδρασης κατά τα πρότυπα επιτυχημένων παραδειγμάτων μεγάλων διεθνών Φεστιβάλ.