«Female Music Icons»: Τo Exile Room μας θυμίζει τις γυναίκες που έγραψαν μουσική ιστορία

cesaria-tina
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΜΑΙΟΥ 2023

Sinéad O’Connor. Tina Turner. Cesária Évora. Ξεκινώντας ηχηρά το πρόγραμμά του για φέτος, τo Exile Room αφιερώνει τις πρώτες προβολές του 2023 σε τρία εκρηκτικά μουσικά ντοκιμαντέρ

Και αναλαμβάνει να μας συστήσει από την αρχή τρεις γυναίκες που σημάδεψαν – η καθεμία με τον δικό της τρόπο – τον κόσμο της μουσικής. 



Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.
Είσοδος ελεύθερη.

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ στις 21:00

Cesária Évora (2022)
Σκηνοθεσία: Ana Sofia Fonseca / Διάρκεια: 94’
Πάει σχεδόν μια δεκαετία από το θάνατο της Ξυπόλητης Ντίβας, που αρνήθηκε να φορέσει παπούτσια ακόμα και στο Carnegie Hall ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πάμφτωχους συμπατριώτες της. Παρόλο που γεννήθηκε σε συνθήκες εξαθλίωσης, η  Cesária Évora έζησε τη ζωή της τραγουδώντας.

Μετά την προβολή του «Cesária Évora», θα δοκιμάσουμε ένα κρεολέζικο πιάτο από τα χέρια της Χρύσας Γερακοπούλου, γνωστής και ως @goldie.cooks. Tα μαθήματα αυθόρμητης μαγειρικής που παραδίδει στο Exile Room θα ανακοινωθούν σύντομα ΕΔΩ. #SpontaneousCooking

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ στις 21:00

ΤΙΝΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Daniel Lindsay, T.J. Martin / Διάρκεια: 118’
Η ταινία χτυπάει την πόρτα της 79χρονης πλέον Tina Turner, στην έπαυλή της στην Ελβετία, ζητώντας της να διηγηθεί ολόκληρη την καταραμένη ιστορία της για μια τελευταία φορά. Αυτό που προκύπτει είναι το χορταστικό χρονικό της γέννησης της πρώτης μαύρης ροκ σταρ στην ιστορία της μουσικής.

Το ντοκιμαντέρ «Tina» προβάλλεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, σε συνεργασία με το American Film Showcase, με την αφορμή της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας και του αμερικανικού εορτασμού του Μήνα Ιστορίας των Αφροαμερικανών.