Το Tanpopo είναι η νέα πρόταση του Σωτήρη Κοντιζά για ράμεν

tanpopo-kontizas
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Ράμεν με master υπογραφή σας περιμένουν στο νέο στέκι του κέντρου, όπου η ιαπωνική comfort νοστιμιά έχει στόχο να αποτελέσει ένα ευχάριστο και νόστιμο διάλειμμα στην καθημερινότητά μας.

Στο πλαίσιο της γαστρονομικής πολυπολιτισμικότητας της Αθήνας, το ράμεν είναι πλέον δημοφιλές πιάτο από την άλλη άκρη του κόσμου, το οποίο το αθηναϊκό κοινό έχει αγκαλιάσει και η αλήθεια είναι πως είναι τόσο comfort όσο φαίνεται –γι’ αυτό και αρκετοί Αθηναίοι μπορεί  να το… λιγουρεύονται με τον ίδιο τρόπο που θα επιζητούσαν μια μερίδα γεμιστά ή μια μακαρονάδα με κιμά. Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για ένα πιάτο που συνδυάζει νουντλς σίτου σε ζωμό, συνήθως με σάλτσα σόγιας ή miso και τόπινγκ όπως βραστό αυγό, χοιρινό, φύκια nori, φρέσκο κρεμμυδάκι. Προέρχεται από την Ιαπωνία, αλλά στην πραγματικότητα, η βάση για τα ζυμαρικά είναι κινέζικης ρίζας. Σήμερα, ωστόσο, έχει ενσωματωθεί στην ιαπωνική γαστρονομική κουλτούρα και στην Ιαπωνία υπάρχει ένα μικρό μαγαζάκι σε κάθε γωνιά του δρόμου που το σερβίρει και οι Ιάπωνες το απολαμβάνουν, ξεχνώντας όλα τα savoir vivre του κόσμου και ρουφώντας τα νουντλς χωρίς καμία καταπίεση στον… θόρυβο.

Και στην Αθήνα, ωστόσο, το ράμεν δεν λείπει από πολλά μαγαζιά ιαπωνικής κουζίνας. Τη δική του πρόταση σε αυτό, όμως, θέλησε να κάνει και ο δημοφιλής σεφ Σωτήρης Κοντιζάς, μέσα από το νέο εστιατόριο του Nolanverse, το Tanpopo –όπου tanpopo, βάλτε πικραλίδα στη μετάφραση. 

Σε έναν λιτό χώρο βιομηχανικού στυλ, που θυμίζει καντίνα, Αριστείδου και Ευριπίδου γωνία, το Tanpopo σερβίρει ράμεν από τις αρχές του Φεβρουαρίου μέσα από ένα μικρό μενού με μόλις 3 επιλογές ράμεν –η μία χωρίς κρέας για τους χορτοφάγους εκεί έξω. Στο μενού 12 επιλογών θα βρείτε επίσης gyoza, την ιαπωνική απάντηση στα dumplings, αλλά και μοσχαρίσιο ταρτάρ, τηγανητό κοτόπουλο, λαχανικά με κοτολέτα κ.ά.

Τι πίνουμε με όλα αυτά; Μπορείτε να συνδυάσετε τα ράμεν σας με διάφορα κοκτέιλ του καταλόγου, ενώ υπάρχει μια μικρή λίστα με κρασί και κάποιες ελληνικές craft μπίρες.

Σημειώστε ότι οι μισές θέσεις θα είναι με κρατήσεις, γι’ αυτό αν θέλετε να είστε των φρονίμων τα παιδιά και να εξασφαλίσετε μια απολαυστική βραδιά με άρωμα Ιαπωνίας, μπορείτε να κάνετε κράτηση καθημερινά, εκτός Κυριακής.

Info
Tanpopo
Αριστείδου 1 & Ευρυπίδου 2
210 7000252
Δευτέρα-Σάββατο 14.00-19.00
από 15 ευρώ/άτομο

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]