Μεγάλο αφιέρωμα στον Stanley Kubrick από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

stanley-kubrick
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Στο πλαίσιο της δράσης «Κορυφαίοι σκηνοθέτες- σπουδαίες αμερικανικές ταινίες».

Στην εκδήλωση θα προβληθούν σκηνές από ταινίες του Kubrick και πάνω σ’ αυτές θα γίνει συζήτηση για τον σκηνοθέτη και το έργο του και με το κοινό. 

Θα μιλήσουν ο Λουκάς Κατσίκας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και κριτικός κινηματογράφου και ο Γιάννης Ζουμπουλάκης, κριτικός κινηματογράφου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μάκης Προβατάς.  

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στις 19:00, η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει το τρίτο αφιέρωμα της σειράς με τίτλο «Κορυφαίοι σκηνοθέτεςσπουδαίες αμερικανικές ταινίες».  Αυτή τη φορά παρουσιάζεται ο Stanley Kubrick, από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και σεναριογράφους στην ιστορία της 7ης Τέχνης. Μεγαλωμένος στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, με μικρή αλλά ταυτόχρονα εμβληματική φιλμογραφία, ο δημιουργός -μεταξύ άλλων- ταινιών όπως “Η Λάμψη”, το φουτουριστικό “2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος” και το απαγορευμένο σε πολλές χώρες “Κουρδιστό Πορτοκάλι” θα αποτελέσει το μεγάλο αφιέρωμα του Μαρτίου.

Info
Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, 19:00
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Μασσαλίας 22, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη