Όσκαρ 2023: Οι 7 καλύτερες στιγμές των φετινών βραβείων

oscar
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Η φετινή απονομή είχε συναισθηματικές ομιλίες, αρκούδες και χιούμορ (;).

Μπορεί φέτος να μην ήταν τόσο σοκαριστικά όσο πέρυσι, αν και ο οικοδεσπότης της φετινής απονομής των βραβείων Όσκαρ Τζίμι Κίμελ δεν μας άφησε να ξεχάσουμε «το χαστούκι», ωστόσο, η φετινή απονομή είχε αξιοσημείωτες στιγμές.

Εντελώς αναμενόμενα η ταινία «Τα Πάντα Όλα» σάρωσε με επτά βραβεία και αναδείχθηκε η Καλύτερη Ταινία. Ίσως το μόνο σοκ να ήταν ότι η Άντζελα Μπάσετ έχασε το Όσκαρ Β’ Γυναικείας Ερμηνείας από τον Τζέιμι Λι Κέρτις.

Το BBC συγκεντρώνει μερικές από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς:

REUTERS / CARLOS BARRIA
Οι παλιοί γνώριμοι

Η τελετή απονομής στάθηκε αφορμή για τον Κε Χουι Καν, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, να ξανασυναντήσει τον Χάρισον Φορντ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην ταινία «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο ναός του χαμένου θησαυρού». Βέβαια ο ίδιος ήταν τότε παιδί.

Ο Χάρισον Φορντ ήταν αυτός που απένειμε το βραβείο, επομένως ο Κε Χουι Καν έτρεξε ενθουσιασμένος στη σκηνή και τον αγκάλιασε φανερά συγκινημένος.

REUTERS / MARIO ANZUONI
REUTERS / CARLOS BARRIA
Η Lady Gaga χωρίς… μακιγιάζ

Ήθελε να κλέψει την παράσταση η φωνή της, γι’ αυτό φρόντισε να εμφανιστεί χωρίς μακιγιάζ και φορώντας τζιν και ένα απλό μπλουζάκι.

Η εμφάνιση της Lady Gaga για να ερμηνεύσει το τραγούδι «Hold My Hand», που ήταν υποψήφιο για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι, ήταν σε πλήρη αντίθεση με το πώς έφτασε στην τελετή, με ένα μαύρο φόρεμα Versace με διάφανο κορσέ. Μάλιστα ενώ βρισκόταν στο χαλί έσπευσε να βοηθήσει έναν φωτογράφο που έπεσε στο χαλί, αποσπώντας θετικά σχόλια στα social media.

Τα οφέλη της ενυδατικής κρέμας, από τον Χιου Γκραντ

Ο Χιου Γκραντ μάγεψε το πλήθος στο Dolby Theatre με το χιούμορ του, όταν κατά την παρουσίαση του βραβείου για το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνογραφίας, το οποίο απένειμε με την συμπρωταγωνίστριά του του στο «Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία», Άντι Μακ Ντάουελ, είπε αστειευόμενος:

«Ο σκοπός αυτού είναι διπλός. Το πρώτο είναι να τονίσουμε τη ζωτική σημασία μιας καλής ενυδατικής κρέμας. Η Άντι χρησιμοποιεί κάθε μέρα της ζωής της, εγώ όχι». Στη συνέχεια, έδειξε την Μακ Ντάουελ λέγοντας: «Ακόμα εκπληκτική». Έπειτα έδειξε τον εαυτό του λέγοντας: «Βασικά ένα όσχεο».

Η συγκινητική αναφορά του Τζον Τραβόλτα στην Ολίβια Νιούτον-Τζον

Κατά την παρουσίαση του αφιερώματος «In Memoriam» για τις προσωπικότητες του Χόλιγουντ που έφυγαν πέρυσι από τη ζωή, ο Τζον Τραβόλτα απέτισε φόρο τιμής στη συμπρωταγωνίστριά του στην ταινί «Grease», Ολίβια Νιούτον-Τζον.

«Παραμένουμε απελπιστικά αφοσιωμένοι σε εσένα», είπε δακρυσμένος ο Τραβόλτα, αναφερόμενος στο εμβληματικό τραγούδι της.

REUTERS / CARLOS BARRIA
Ο Τζίμι Κίμελ και το χαστούκι

Ο παρουσιαστής επέστρεψε για να παρουσιάσει για τρίτη φορά την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Φυσικά δεν μπόρεσε να μην αναφερθεί στο περιστατικό που σημάδεψαν τα περυσινά Όσκαρ όταν ο Γουίλ Σμιθ χαστούκισε τον παρουσιαστή της βραδιάς Κρις Ροκ πάνω στη σκηνή.

«Θέλουμε να διασκεδάσετε, να αισθάνεστε ασφαλείς και, το πιο σημαντικό, θέλουμε να νιώθω εγώ ασφαλής. Επομένως, έχουμε αυστηρές πολιτικές», είπε ο Κίμελ.

«Αν κάποιος σε αυτό το θέατρο διαπράξει πράξη βίας σε οποιοδήποτε σημείο της τελετής, θα σας απονεμηθεί το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και θα σας επιτραπεί να εκφωνήσετε μια ομιλία διάρκειας 19 λεπτών», ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Αλλά σοβαρά, η Ακαδημία έχει μια ομάδα κρίσης στη διάθεσή της», πρόσθεσε. «Αν συμβεί κάτι απρόβλεπτο ή βίαιο κατά τη διάρκεια της απονομής, κάθεται εκεί και δεν κάνει απολύτως τίποτα. Ίσως ακόμη και να δώσει μια αγκαλιά στον δράστη», συνέχισε για να φέρει αργότερα στη σκηνή ένα γαϊδουράκι (αναφορά στην ταινία «Τα Πνεύματα του Ινισέριν»).

«Είναι πιστοποιημένος γάιδαρος συναισθηματικής υποστήριξης. Τουλάχιστον αυτό είπαμε στην αεροπορική εταιρεία για να την πάρει στο αεροπλάνο από την Ιρλανδία. Αν νιώθεις λυπημένος ή χρειάζεσαι μια αγκαλιά».

REUTERS / CARLOS BARRIA
Και αρκούδα στη σκηνή

Η Ελίζαμπεθ Μπανκς παρουσίασε το βραβείο για τα Καλύτερα Οπτικά Εφέ συνοδευόμενη από μία υπερκινητική αρκούδα γκρίζλι. «Πρόσφατα σκηνοθέτησα την ταινία Cocaine Bear και χωρίς οπτικά εφέ, έτσι θα έμοιαζε η αρκούδα», αστειεύτηκε η ίδια.

Αλλά και το «Happy Birthday»

Οι σκηνοθέτες της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους «Irish Goodbye» κατά την ομιλία τους στην παραλαβή του βραβείου τραγούδησαν το δικό τους Happy Birthday σε έναν από τους αστέρες της ταινίας, τον Τζέιμς Μάρτιν.