3 επιλογές για να αυξήσετε την ενέργειά σας

lowbatterysymboldrawnonhumanhandtiredwomanlying
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Όταν τα μάτια… κλείνουν στο γραφείο και το μόνο που σκέφτεστε είναι να μπορούσατε να ξαπλώσετε στον καναπέ σας, τότε χρειάζεστε σίγουρα ένα boost που θα σας το δώσουν απλόχερα οι κατάλληλες τροφές.

Όταν η ημέρα ή η εβδομάδα φτάνει στο μέσον ή το τέλος της, η… μπαταρία κάπως πέφτει, αλλά η δουλειά και οι υποχρεώσεις περιμένουν. Για να φορτιστείτε και να αντεπεξέλθετε, δοκιμάστε υγιεινά σνακ και συνδυασμούς που χαρίζουν έξτρα ενέργεια, τη στιγμή που τη χρειάζεστε, χωρίς παρελκόμενα στη συνέχεια.

Ολική άλεση
Όπως είναι γνωστό, οι υδατάνθρακες είναι ένα από τα βασικά «καύσιμα» του οργανισμού, οι οποίοι μας χαρίζουν ενέργεια και αυξάνουν ταυτόχρονα τη σεροτονίνη, που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Δεν είναι, όμως, όλοι οι υδατάνθρακες το ίδιο. Η ολική άλεση (καστανό ρύζι, ψωμί ολικής άλεσης, ζυμαρικά ολικής άλεσης, δημητριακά ολικής άλεσης κ.ο.κ.) είναι μια καλή επιλογή, καθώς με την κατανάλωσή τους, το σάκχαρο του αίματος δεν έχει απότομες αυξομειώσεις κι έτσι τα επίπεδα ενέργειας δεν πέφτουν απότομα.

Ξηροί καρποί
Αφενός η πρωτεΐνη τους βοηθά στην ενέργεια, αφετέρου το μαγνήσιό τους συμβάλλει στη μετατροπή του σακχάρου σε ενέργεια. Γενικότερα το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για την ενέργειά σας, γι’ αυτό φροντίστε να το λαμβάνετε από διάφορες πηγές, όπως ξηρούς καρπούς, μπανάνες, πράσινα φυλλώδη λαχανικά κ.ο.κ.

Φρούτα και λαχανικά
Οι φυτικές τους ίνες, αλλά και τα φυσικά τους σάκχαρα θα σας χαρίσουν άμεση ενέργεια, εξασφαλίζοντας τα σταθερά επίπεδά της. Η καλύτερη επιλογή είναι να καταναλώσετε ολόκληρο το φρούτο, καθώς αν πιείτε τον χυμό τους, χάνετε τις φυτικές ίνες, οι οποίες είναι άκρως πολύτιμες.