«Απίστευτο κι όμως αληθινό»: Μια θεότρελη γαλλική κωμωδία στα θερινά

apisteuto-ki-omos-alithino
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΜΑΙΟΥ 2023

Ένα μυστηριώδες τούνελ ανατρέπει τη ζωή (αλλά και τις βεβαιότητες) ενός ζευγαριού από 25 Μαΐου.

H Weirdwave, από τις 25  Μαΐου, παρουσιάζει στους κινηματογράφους την απολαυστική γαλλική κωμωδία Απίστευτο κι όμως αληθινό του Koυεντίν Ντουπιέ, με θέμα την εξωφρενική ανακάλυψη ενός ζευγαριού στο κελάρι του νέου τους σπιτιού!

Η ιστορία

Ο Αλέν και η Μαρί μετακομίζουν σε ένα ήσυχο προάστιο. Στα έγκατα του νέου τους σπιτιού, βαθιά στο κελάρι, ένα μυστηριώδες τούνελ θα ανατρέψει τη ζωή τους. Μια μοναδική, σπαρταριστή κωμωδία που αποκαλύπτει τις αναρίθμητες εκπλήξεις που κρύβονται στους πιο αδιάφορους χώρους, μέσα από ένα εξωφρενικό ταξίδι στο χρόνο!

Η ταινία, που επιβεβαιώνει την άνθηση αλλά και διεθνή απήχηση της γαλλικής κωμωδίας τα τελευταία χρόνια, αλλά αποφεύγει τα κλισέ του είδους, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνο, όπου συζητήθηκε για το έξυπνο σενάριο με τις αναπάντεχες ανατροπές και τους απολαυστικούς διαλόγους, αλλά και για τις ερμηνείες των γάλλων πρωταγωνιστών της, όπως του αγαπημένου Αλέν Σαμπά και της ανερχόμενης Αναϊς Ντεμουστιέ, η οποία, μιλώντας για το ιδιότυπο κινηματογραφικό σύμπαν του Κουεντίν Ντουπιέ, λέει: «Κάθε φορά που δουλεύω με τον Κουεντίν και προσπαθώ να περιγράψω σε φίλους περί τίνος πρόκειται με κοιτούν με ένα βλέμμα έκπληξης ανάμεικτης με γέλιο. Αυτό συμβαίνει μόνο με τον Κουεντίν και είναι η απόδειξη της μοναδικότητάς του και της ικανότητάς του να επινοεί αστείες ιστορίες που όμως δεν είναι ποτέ ρηχές. Εδώ, ας πούμε, μιλά για το πέρασμα του χρόνου, την παρακμή στη σχέση ενός ζευγαριού που είναι μαζί για πολύ καιρό, αλλά και για την θέση των αντρών και των γυναικών στην κοινωνία, με έναν γλυκό και ταυτόχρονα μελαγχολικό τρόπο».

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κουεντίν Ντουπιέ
Σενάριο: Κουεντίν Ντουπιέ
Ηθοποιοί: Αλέν Σαμπά, Λεά Ντρουκέρ, Μπενουά Μαζιμέλ, Αναϊς Ντεμουστιέ