Οι ταινίες της εβδομάδας 18/05/23

nuremberg
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2023

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα (θερινά) σινεμά.

Νυρεμβέργη

Nyurnberg

Ένας νεαρός Σοβιετικός αξιωματικός αποστέλλεται ως μεταφραστής από το Βερολίνο στην Νυρεμβέργη, όπου θα διεξαχθεί η δίκη των κορυφαίων ναζί εγκληματιών πολέμου. Ενώ αναζητά τον χαμένο στον πόλεμο αδελφό του, θα παρασυρθεί σε μια ύποπτη ερωτική ιστορία και θα μπλεχτεί σε μια περίπλοκη συνωμοσία.

Σκηνοθεσία: Νικολάι Λαμπέντεφ
Ηθοποιοί: Λιούμποβ Αξιόνοβα Γιεβγκένι Μιρόνοφ Σεργκέι Κέμπο

Σιμόν Βέιλ: Η Γυναίκα του Αιώνα

Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, πολιτικός αφοσιωμένη στο ευρωπαϊκό όραμα και υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Σιμόν Βέιλ θυμάται την περιπετειώδη διαδρομή της ζωής της καθώς γράφει τα απομνημονεύματά της.

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Νταάν
Ηθοποιοί: Ελοντί Μπουσέ Ολιβιέ Γκουρμέ Ελσα Ζιλμπερστάιν

Ο Σοφέρ της Κυρίας Μαντλέν

Ο Σαρλ, ένας ταξιτζής με οικονομικά προβλήματα, παίρνει κούρσα την 92χρονη Μαντλέν, η οποία αφήνει το σπίτι της για να μπει σε οίκο ευγηρίας. Η διαδρομή θα εξελιχθεί σε μια ολοήμερη περιήγηση στο Παρίσι που θα αλλάξει τη ζωή τους.

Σκηνοθεσία: Κριστιάν Καριόν
Ηθοποιοί: Ντανί Μπουν Λιν Ρενό Αλίς Ισάζ

Ο Τελευταίος Χορός

Ένας επικίνδυνος τραυματισμός και μια οδυνηρή απιστία αναγκάζουν μια ταλαντούχα μπαλαρίνα να βρει καινούργιο νόημα στην πληγωμένη επαγγελματική και προσωπική ζωή της.

Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Κλαπίς
Ηθοποιοί: Μιριέλ Ρομπέν Μαριόν Μπαρμπό Χόφες Σέκτερ Ντενί Πονταλιντές

Fast X

Ένας πανίσχυρος εχθρός ορκίζεται να αφανίσει τον Ντόμινικ Τορέτο, την οικογένεια και την αυτοκινητο-συμμορία του, κυνηγώντας τον επιδέξιο παράνομο οδηγό σε κάθε γωνιά της Γης.

Σκηνοθεσία: Λουί Λετεριέ
Ηθοποιοί: Μισέλ Ροντρίγκεζ Σαρλίζ Θερόν Τζέισον Μομόα Τζέισον Στέιθαμ Βιν Ντίζ

Το Τεστ

Ένα παντρεμένο ζευγάρι τριαντάρηδων με οικονομικά προβλήματα επισκέπτεται έναν παλιό φίλο, ο οποίος έχει γίνει πάμπλουτος, και με αφορμή το δίλημμα ενός βιβλίου αυτοβοήθειας τους βάζει να αποφασίσουν αν θέλουν εκατό χιλιάδες ευρώ τώρα ή ένα εκατομμύριο σε δέκα χρόνια.

Σκηνοθεσία: Ντάνι ντε λα Όρντεν
Ηθοποιοί: Μίρεν Ιμπαργκουρέν Μπλάνκα Σουάρες Κάρλος Σάντος Αλμπέρτο Σαν Χουάν