«Ένα όμορφο πρωινό» ξεκινά στα θερινά

ena-omorfo-proino-ksekina-sta-therina
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Μια αξέχαστη ταινία για την απώλεια, τον έρωτα και την αγάπη με την εκπληκτική Λεά Σεϊντού από τις 8 Ιουνίου.

Μια ακτινογραφία της  σχέσης πατέρα-κόρης  και  του τυφλού έρωτα...

        Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, Φεστιβάλ Καννών, Βραβείο Label Europa Cinemas 2022

Weirdwave, από τις 8 Ιουνίου, παρουσιάζει στους κινηματογράφους  την πολυαναμενόμενη, νέα ταινία της  Μία Χάνσεν-Λαβ Ένα όμορφο πρωινό με πρωταγωνίστρια τη Λεά Σεϊντού. Η Γαλλίδα σταρ ενσαρκώνει μια νέα μητέρα που έρχεται αντιμέτωπη με την ανίατη ασθένεια του πατέρα της και ταυτόχρονα ξεκινά μια παθιασμένη σχέση με έναν φίλο από τα παλιά.

Η ταινία, απέσπασε το  βραβείο Label Europa Cinemas στις Κάννες, όπου προβλήθηκε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών.

Η ιστορία

Η Σάντρα, μία νεαρή διερμηνέας που μεγαλώνει μόνη την οκτάχρονη κόρη της, επισκέπτεται τακτικά τον άρρωστο πατέρα της, που σιγά σιγά χάνει το μυαλό του και δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Καθώς η ίδια και η οικογένειά της πασχίζουν να του προσφέρουν την φροντίδα που χρειάζεται και να του εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές γηροκομείο, η Σάντρα επανασυνδέεται με τον Κλεμάν, έναν φίλο που έχει να δει καιρό. Οι δύο τους ξεκινούν μια παθιασμένη σχέση που λειτουργεί ως αντίδοτο για εκείνη, καθώς βιώνει ολοένα και πιο επώδυνα την κατάρρευση του πατέρα της. Για πόσο όμως;

Η Μια Χάνσεν-Λαβ, με πρωταγωνίστρια την περιζήτητη Λεά Σεϊντού, σκιαγραφεί αριστοτεχνικά τις λεπτές αποχρώσεις της βαθιάς αγάπης που τρέφει μια νεαρή γυναίκα προς τον ηλικιωμένο πατέρα της, αλλά και την άνευ όρων παράδοση της σε έναν αμφιλεγόμενο έρωτα, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο συναισθηματικό «κοκτέιλ» και έναν τρισδιάστατο γυναικείο χαρακτήρα που εμπλέκει τον θεατή μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Το μουσικό θέμα της ταινίας είναι μια όμορφη μελωδία στο πιάνο, το «Liksom en herdinna» του Σουηδού συνθέτη Jan Johansson, που η σκηνοθέτρια πρωτοάκουσε σε μια ταινία του Μπέργκμαν (“The touch”).

Συντελεστές
Σκηνοθεσία:  Μία Χάνσεν-Λαβ
Σενάριο:  Μία Χάνσεν-Λαβ
Ηθοποιοί: Λεά Σεντού,  Πασκάλ Γκρεγκορί,  Μελβίλ Πουπό, Νικόλ Γκαρσιά