To 13ο Athens Οpen Αir Film Festival είναι το γεγονός του καλοκαιριού

sinema
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο με ελεύθερη είσοδο.

To Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει την αφίσα του και ξεκινά το καλοκαιρινό του ταξίδι με δύο μαγευτικές προβολές σε συνεργασία με τις ορχήστρες του El Sistema Greece.

Πέμπτη 15 Ιουνίου | Προαύλιο Ζαππείου | 20.00

Παρασκευή, 23 Ιουνίου | Θέατρο Κολωνού | 20.30

Είσοδος ελεύθερη

To Αthens Open Air Film Festival, ο πολυαγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας, διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με μεγάλο χορηγό τη Nova. 

Το δημιουργικό για την 13η έκδοση του Athens Open Air Film Festival, ανήλει στον σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας, Βασίλη Μέξη.

Μουσική και Σινεμά

 

Το 13ο Athens Open Air Film Festival, σε σύμπραξη με το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece, ξεκινά το καλοκαιρινό του ταξίδι με δύο μοναδικές προβολές που υπόσχονται να ενώσουν τη μουσική και το σινεμά με τον πιο αξέχαστο τρόπο:

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ζωντανή μουσική συναυλία από την El Sistema Greece Youth Orchestra (τα μέλη της ορχήστρας είναι παιδιά και νέοι ηλικίας από 9 έως 17)  η οποία θα ερμηνεύσει τα αγαπημένα της κομμάτια από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας ένα ποικίλο ρεπερτόριο κλασικής και δημοφιλούς μουσικής γεμάτο χαρά στο προαύλιο του Ζαππείου. Το ευφορικό κλίμα θα συμπληρώσει ιδανικά η προβολή της πολυαγαπημένης ταινίας της Disney, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ (THE LION KING) των Ρότζερ Αλερς και Ρομπ Μίνκοφ, με την οποία το Athens Open Air Film Festival συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό των 100 χρόνων της DISNEY.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στο Θέατρο Κολωνού, θα απολαύσουμε τη συναυλία της 50μελούς El Sistema Greece Youth Orchestra (τα μέλη της ορχήστρας είναι παιδιά και νέοι ηλικίας από 11 έως 26) η οποία θα παρουσιάσει ζωντανά τα κομμάτια που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «B-ME: Blending Melodies:  Bridging Cultural Identities», όπου 15 συνθέτες με 15 μουσικούς από προσφυγικό ή μεταναστευτικό υπόβαθρο συν-δημιούργησαν αυθεντικές μουσικές συνθέσεις με στόχο να γεφυρώσουν τις διαφορετικές πολιτιστικές ταυτότητες. Την εντυπωσιακή συναυλία θα ακολουθήσει η προβολή της βραβευμένης με Όσκαρ και διαχρονικά δημοφιλούς ταινίας ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ (NUOVO CINEMA PARADISO) του Τζουζέπε Τορνατόρε.

Το πρόγραμμα των προβολών

Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 20:30 στον προαύλιο χώρο του Ζάππειου Μέγαρου - Ειδική προβολή αφιερωμένη στα 100 χρόνια Disney

20:00 - 21:00
Face Painting από την ομάδα Μουτζούρες για μικρούς και μεγάλους θεατές εμπνευσμένο από την ταινία

20:45
Ζωντανή μουσική συναυλία από την El Sistema Greece Youth Orchestra (τα μέλη της ορχήστρας είναι παιδιά και νέοι ηλικίας από 9 έως 17)  η οποία θα ερμηνεύσει αγαπημένα της κομμάτια από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας ένα ποικίλο ρεπερτόριο κλασικής και δημοφιλούς μουσικής. (Διάρκεια: 45’)

21:30 
Ο βασιλιάς των λονταριών Ρότζερ Αλερς, Ρομπ Μίνκοφ

(The Lion King, 1994 | 88’) 

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωτισμένη με αγγλικούς υπότιτλους.

Παρασκευή 23 Ιουνίου στις 20:30 στο Θέατρο Κολωνού (Λόφος Ιππίου Κολωνού) | Επίσημη πρεμιέρα 

20:30
Η El Sistema Greece Youth Orchestra (τα μέλη της ορχήστρας είναι παιδιά και νέοι ηλικίας από 11 έως 26) θα παρουσιάσει ζωντανά τα κομμάτια που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «B-ME: Blending Melodies:  Bridging Cultural Identities», όπου 15 συνθέτες με 15 μουσικούς από προσφυγικό ή μεταναστευτικό υπόβαθρο συν-δημιούργησαν αυθεντικές μουσικές συνθέσεις με στόχο να γεφυρώσουν τις διαφορετικές πολιτιστικές ταυτότητες. (Διάρκεια: 50’)

21:20 
Σινεμά ο Παράδεισος του Τζουζέπε Τορνατόρε 

(Nuovo Cinema Paradiso, 1988 | 123’) 
Θέατρο Κολωνού (Λόφος Ιππίου, οδ. Ιωαννίνων & Καπανέως) | Αθήνα
Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

Την πρεμιέρα θα συνοδεύσει απολαυστικά η σινεφίλ μπίρα Fischer, συνεχίζοντας και φέτος τη δροσιστική συνεργασία με το Αthens Open Air Film Festival.

Μείνετε συντονισμέν@ για την ανακοίνωση του πλήρους προγράμματους του 13ου Athens Open Air Film Festival από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, με ένα ακόμα teaser από το φετινό φεστιβάλ: 

«Ανατομία μιας Πτώσης»: Ο πανηγυρικός Χρυσός Φοίνικας των Καννών κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο 13o Athens Open Air Film Festival.

Για διαρκή ενημέρωση, νέες ανακοινώσεις και περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στα site του cinemagazine.gr, του aiff.gr και του aoaff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFF, Instagram Cinemagazine, Instagram AIFF, Twitter.