Το Trainspotting γίνεται θεατρικό μιούζικαλ από τον Irvine Welsh

trainspotting
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Το μιούζικαλ θα περιλαμβάνει μουσικές διαφόρων ειδών, όπως techno, urban house και disco.

O Irvine Welsh επιβεβαίωσε πως εργάζεται για τη δημιουργία του θεατρικού μιούζικαλ βασισμένου στο βιβλίο Trainspotting, που το 1996 μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη με τεράστια επιτυχία.

Ο Welsh ανέφερε πως συνεργάζεται με τον τραγουδοποιό Steve McGuinness και τον παραγωγό Phil McIntyre για τη δημιουργία της μιούζικαλ εκδοχής του βιβλίου που προορίζεται να ανέβει στο West End.

«Δεν θέλω να γρουσουζέψω κάτι που είναι σε εξέλιξη, αλλά με τον τραγουδοποιό και συνεργάτη μου Steve έχουμε ετοιμάσει 14 ολοκαίνουρια τραγούδια για το Trainspotting μιούζικαλ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε μια σκηνή με techno, αλλά έχουμε προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω με urban house, blues, jazz, disco και rock ‘n’ roll τραγούδια και μπαλάντες. Έχουμε τα τραγούδια και το σενάριο. Ψάχνουμε για το casting, τους χορογράφους και τους σχεδιαστές του σετ.  Στόχος είναι να το έχουμε έτοιμο σε ένα χρόνο από τώρα το νωρίτερα και νομίζω πως θα προσπαθήσουμε πιθανότατα να το πάμε κατευθείαν στο West End. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας», εξήγησε ο δημιουργός.

Η πρώτη ταινία Trainspotting είχε συνέχεια το 2017 με το σίκουελ  T2 Trainspotting, όπου επανήλθαν στους ρόλους τους οι Bremner, Carlyle, Ewan McGregor, Jonny Lee Miller και Kelly Macdonald.