Σύρος: Απολαμβάνοντας αυθεντικές εμπειρίες φιλοξενίας στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

serena
ΤΡΙΤΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Δυο boutique hotels του Ομίλου Aria Hotels ομορφαίνουν τα Βαπόρια της Σύρου και τις διακοπές μας.

Η Σύρος δεν είναι ένα απλό, παραδοσιακό κυκλαδίτικο νησί. Πρόκειται για έναν προορισμό που διατηρεί διαχρονική αρχοντιά και συνδυάζει την αστική ατμόσφαιρα με το ειδυλλιακό περιβάλλον, την αρχιτεκτονική με την πολιτιστική ποικιλομορφία, καθώς και τα ορθόδοξα με τα καθολικά στοιχεία. Για όλους αυτούς τους λόγους, και δεδομένης της κοντινής απόστασης από την Αθήνα, η Σύρος αποτελεί ιδανική επιλογή για αποδράσεις -ακόμα και μικρής διάρκειας-, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

Villa Selena

Το όνομα της Σύρου οφείλεται στους πρώτους κατοίκους της, τους Φοίνικες, και προέρχεται από τη λέξη «Σουρ» ή «Οσούρα», που σήμαινε «βραχώδης» στα αρχαία Φοινικικά. Κατά τον 19ο αιώνα, το νησί γνώρισε αξιοσημείωτη βιομηχανική, εμπορική και πολιτιστική ανάπτυξη καθώς για αρκετά χρόνια ήταν σημαντικό εμπορικό κέντρο της ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα, η Σύρος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων αρχιτεκτόνων, όπως του Ερνέστου Τσίλλερ, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το νεοκλασικό στιλ των κτιρίων του νησιού.

Pafsilipon Suites

Η Ερμούπολη, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων που διατηρεί τον αστικό χαρακτήρα, χαρακτηρίζεται από τη συγκεκριμένη νεοκλασική αρχιτεκτονική και παστέλ αποχρώσεις, οι οποίες δίνουν χρώμα στο νησί και αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού των επισκεπτών. Επιπλέον, εκεί συναντά κανείς εντυπωσιακά ιστορικά κτίρια - αξιοθέατα, όπως το δημαρχείο της Σύρου και το θέατρο Απόλλων. Για τους λάτρεις της παραδοσιακής κυκλαδικής αρχιτεκτονικής, η Άνω Σύρα είναι γεμάτη από γραφικά, πλακόστρωτα σοκάκια και μικρά άσπρα σπίτια που περιμένουν να τα ανακαλύψουν οι επισκέπτες.

Για εκείνους που αναζητούν να απολαύσουν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά κατά τη διάρκεια των αποδράσεών τους, η Σύρος είναι πλούσια τέχνες, μουσική, λαογραφία και παραδόσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, άλλωστε, αποτελεί η «Φραγκοσυριανή» του σπουδαίου Μάρκου Βαμβακάρη. Οι επισκέπτες, λοιπόν, του νησιού έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μεταξύ άλλων ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που ξεπερνούν την εμβέλεια της Ελλάδας όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, το Syros International Film Festival και το ANIMASYROS.

Για όσους επιζητούν το θαλασσινό στοιχείο, η Σύρος έχει πολλά γραφικά ψαροχώρια και παραλίες για κάθε γούστο. Είτε πρόκειται για περισσότερο οργανωμένες παραλίες, όπως η παραλία Γαλησσά, είτε για πιο ήσυχες, όπως η Φάμπρικα, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα διαυγή, γαλάζια νερά του νησιού και να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας το ειδυλλιακό περιβάλλον.

Πού να μείνεις στη Σύρο;

Η Σύρος, χάρη στην αυξημένη τουριστική ζήτησή της, διαθέτει πολλά καταλύματα σε διαφορετικές περιοχές του νησιού. Τα Βαπόρια, όμως, χάρη στον αριστοκρατικό τους χαρακτήρα και την ομώνυμη παραλία, βρίσκονται υψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών.

Pafsilipon Suites

Pafsilipon Suites

Στο ακρωτήρι της περιοχής βρίσκεται το Pafsilipon Suites, το boutique ξενοδοχείο των Aria Hotels, με τη ξεχωριστή θέα στην Ερμούπολη. Το Pafsilipon Suites οφείλει το όνομά του στην αρχαία ελληνική λέξη παυσίλυπος (παύω + λύπη), διαθέτει 7 σουίτες με πανοραμική θέα στο Αιγαίο πέλαγος και παρέχει μία ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής στους επισκέπτες του. Ο κήπος γύρω από τις σουίτες αποτελεί έναν από τους μοναδικούς κήπους της Ερμούπολης και περιλαμβάνει sundeck με υδάτινα στοιχεία και jacuzzi τα οποία εγγυώνται χαλάρωση και ηρεμία.

Pafsilipon Suites

Pafsilipon Suites

Οι 7 ευρύχωρες σουίτες του boutique ξενοδοχείου διαθέτουν μπαλκόνι ή βεράντα με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, με αποτέλεσμα να αποτελούν ιδανική επιλογή τόσο για ζευγάρια όσο και για οικογένειες που αναζητούν ιδιωτικότητα και άμεση πρόσβαση στη θάλασσα. Στις σουίτες του Pafsilipon Suites «κυριαρχούν» διακριτικά τα γήινα χρώματα και η ιδιαίτερη, μοντέρνα διακόσμηση είναι προσεκτικά επιλεγμένη, δημιουργώντας στον επισκέπτη ένα άνετο και οικείο περιβάλλον.

Επιπλέον, το Villa Selena, μία ακόμη επιλογή διαμονής που παρέχουν τα Aria Hotels στα Βαπόρια της Σύρου, αποτελεί ένα προσεκτικά ανακαινισμένο διατηρητέο αρχοντικό κτίριο με ιδιαίτερη διακόσμηση, που σέβεται την ιστορία του. Τα αναπαλαιωμένα έπιπλα, τα μαρμάρινα μπάνια, οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, οι τοιχογραφίες και οι μεταξοτυπίες, αποκλειστικά επιλεγμένες για το Villa Selena, συνδυάζουν την πολυτέλεια με την απλότητα, δημιουργώντας μία μοναδική εμπειρία διαμονής για κάθε επισκέπτη.

Villa Selena

Villa Selena

Το Villa Selena αποτελείται από πέντε ευρύχωρα δωμάτια, καθώς και μία σουίτα με απόλυτη θέα προς το Αιγαίο και την παραλία Βαπόρια. Μάλιστα, η σουίτα διαθέτει τζακούζι με θέα στην πόλη της Σύρου και αποκλειστική πρόσβαση στην εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν ένα πλούσιο πρωινό, ενώ το Rooftop ενδείκνυται για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

ΟΙ διαμένοντες στα Βαπόρια έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον ναό του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, και στη συνέχεια να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραχώδεις ακτές και τις παραλίες της περιοχής.

Nicholas Mastoras

Villa Selena

Villa Selena

Πρεσβεύοντας την αυθεντική ελληνική φιλοξενία, τα Aria Hotels παρέχουν υψηλού επιπέδου εμπειρίες φιλοξενίας στους επισκέπτες τους, τόσο στο Pafsilipon Suites όσο και στο Villa Selena, σεβόμενα την αρχιτεκτονική παράδοση και την ιστορία της Σύρου.