Ένα διήμερο με ντοκιμαντέρ της νέας γενιάς κινηματογραφιστών ετοιμάζεται στη Μασσαλίας

young-and-beautiful
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η Πρεσβεία της Ισπανίας και η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν τον κύκλο προβολών σύγχρονων ισπανικών ταινιών Νέες Διαδρομές.

Φέτος, ο Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου «Νέες διαδρομές» παρουσιάζει ενδιαφέρουσες και καινοτόμες προτάσεις μιας νέας γενιάς κινηματογραφιστών. Τα ντοκυμαντέρ έχουν εξέχουσα θέση στο πρόγραμμα, αν και η μυθοπλασία διατηρεί τον χώρο της με μια ταινία συλλογικής σκηνοθεσίας, η οποία εκπλήσσει για τη φερεγγυότητα που μπορεί να έχει μια σχολική εργασία. Οι ταινίες αντιπροσωπεύουν ανησυχίες που προσφέρουν μια ανάσα φρέσκου αέρα στην ισπανική κινηματογραφική βιομηχανία. Με την πολυφωνία ως χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του Κύκλου, κάθε μία από τις τέσσερις ταινίες που θα προβληθούν υπερασπίζεται τη δική της προσωπική και πρωτότυπη κινηματογραφική πρόταση.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Τετάρτη 1/12, 18:00: Η Κόρη κάποιου (2019, 71 λεπτά) των Μαρθέλ Αλκάνταρα Φλόρες, Χούλια ντε Παθ Σόλβας, Σάρα Φαντόβα Μπαρένα, Ένρικ Βιλανγκέλιου-Αρνέγια, Αλεχάντρο Μαρίν, Κάρλος Βιγιαφίνα Πελάεθ, Χεραρντ Βιντάλ Κορτές, Θέλια Χιράλντο Λοθάνο, Γκιγιέμ Γκαγιέγκο Μπερτράν, Βαλεντίν Γκαγιέγκο Βερτρίνας, Βαλεντίν Μούλιας και Πολ Βιντάλ Ρίβας Διάρκεια: 71΄

Η Έλι είναι δικηγόρος και έγκυος. Την μέρα που πρόκειται να πραγματοποιήσει την προφορική ακρόαση μιας προβαλλόμενης στα ΜΜΕ δίκης, την οποία προετοίμαζε μαζί με τον πατέρα της -διάσημο δικηγόρο από τη Βαρκελώνη– αυτός εξαφανίζεται.

19:15: Oscuro y Lucientes (2018). Ντοκυμαντέρ του Σαμουέλ Αλαρκόν Διάρκεια: 83΄

Το σώμα του Γκόγια ξεχάστηκε σε ένα πάνθεον του Μπορντό. Δεκαετίες αργότερα, η έκπληξη όσων παρευρέθηκαν στην εκταφή ήταν τεράστια: το κεφάλι του είχε κλαπεί.

 

 Πέμπτη 2/12, 18:00: Όλες οι Γυναίκες που γνωρίζω (2018). Ντοκυμαντέρ της Ξιάνα ντο Τεϊσέιρο. Διάρκεια: 71΄

Από το προσωπικό στο πολιτικό, οι εμπειρίες διαφορετικών γυναικών δείχνουν πόσο μάτσο και βίαιη παραμένει η ζωή στο δρόμο σήμερα.

19:15: Young and Beautiful (2018). Ντοκυμαντέρ της Μαρίνα Λαμέιρο

Διάρκεια: 72'

Ο Πότι, ο Νάις, ο Ιονέ και ο Ντας είναι νέοι που έχουν αποφασίσει να ζήσουν με τους δικούς τους όρους. Αλλά όταν φτάνουν κοντά στα τριάντα τους, μια βαθιά ανησυχία αρχίζει να τους κατατρώει: είναι ακόμα μακριά από το να είναι οι ανεξάρτητοι, σίγουροι και παθιασμένοι ενήλικες που πάντα ονειρευόντουσαν.

Info
1 & 2 Δεκεμβρίου 2021, 18:00 & 19:15
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Αθήνα
Eίσοδος ελεύθερη με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης

 Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.