Πώς σχολιάζει ο Tom Ford την ταινία «House of Gucci»;

house-of-gucci
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ο πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του οίκου Gucci τοποθετήθηκε αφού είδε την πολυσυζητημένη ταινία.

Ο σχεδιαστής μόδας Tom Ford άσκησε κριτική στην ταινία του Ridley Scott’s House of Gucci, σχολιάζοντας πως δυσκολεύτηκε να εντοπίσει το χιούμορ σε κάτι τόσο «ματωμένο».

Η ταινία παρακολουθεί την ζωή του Maurizio Gucci (Adam Driver), πρώην επικεφαλής του οίκου μόδας που δολοφονήθηκε το 1995. Η πρώην σύζυγός του, Patrizia Reggiani (Lady Gaga), καταδικάστηκε για την οργάνωση της δολοφονίας το 1998 και εξέτισε την ποινή φυλάκισης 18 ετών

Ο Tom Ford σχολίασε μια σειρά από θέματα γύρω από την ταινία, όπως την ακρίβεια των γεγονότων όπως εμφανίζονται. Ακόμη εκθείασε την Lady Gaga  και τον Jeremy Irons για την ερμηνεία τους.

 «Η λαμπερή, φιλόδοξη και υπέροχα γυρισμένη ιστορία απληστίας και φόνου είναι εντυπωσιακή χάρη στο καστ των ηθοποιών», έγραψε ο Ford συμπληρώνοντας πως η ταινία ανταγωνίζεται την σαπουνόπερα Δυναστεία στην ευφυία, ωστόσο το κάνει με πολύ μεγαλύτερο κόστος. «Με σκηνοθέτη τον μάστερ στο είδος του  Ridley Scott και πρωταγωνιστές τους Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jeremy Irons, Jared Leto και Salma Hayek, η ταινία με….δεν ξέρω ακριβώς τι μου έκανε, πάντως ένιωσα πως επέζησα μιας τυφώνα βγαίνοντας από τον κινηματογράφο. Ήταν μια φάρσα ή μια ιστορία απληστίας. Συχνά γέλασα δυνατά αλλά θα έπρεπε να το κάνω;».

Ο Ford υπήρξε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του οίκου Gucci το 1994, συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση των εσόδων της εταιρείας, μολονότι όταν ανέλαβε ήταν κοντά στην χρεοκοπία.