Οι ταινίες και η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (video)

eukolos-stoxos-la-syndicaliste
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Κινηματογράφος, Θέατρο, Μουσική και όλα όσα μπορείς να κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη.

Εύκολος Στόχος

Του Ζαν-Πολ Σαλομέ από το βιβλίο «La Syndicaliste» της Καρολίν Μισέλ-Αγκίρ, που βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα.

Βραβείο Κοινού στο Γαλλόφωνο Φεστιβάλ της Ελλάδας. Πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ.

Πολιτικό θρίλερ που θίγει το θέμα της διαφθοράς του κόσμου της πολιτικής και της πυρηνικής ενέργειας, αλλά και υπογραμμίζει τη θέση της γυναίκας στην εξουσίας.

Η αληθινή ιστορία της εκπροσώπου του συνδικαλισμού εργαζομένων σε μια γαλλική πολυεθνική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας, της Μορίν Κίρνεϊ, η οποία γίνεται πληροφοριοδότης, καταγγέλλοντας με κίνδυνο της ζωής της απόρρητες συμφωνίες, προκειμένου να αποτρέψει τη συγχώνευση της εταιρείας όπου εργάζεται με μια κινεζική και να σώσει 50.000 θέσεις εργασίας.

Το αποτέλεσμα είναι να δεχθεί βίαιη επίθεση στο σπίτι της, βρέθηκε δεμένη και σεξουαλικά κακοποιημένη, ενώ σταδιακά από θύμα, γίνεται ύποπτη.

75 Μέρες

Του Μαρκ Ρομέρο.

Ενα έγκλημα που πριν από 30 χρόνια συντάραξε την επαρχιακή Ισπανία. Το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου 1992, στο Αλκασέρ , τρία 14χρονα κορίτσια εξαφανίζονται ενώ είχαν ξεκινήσει για την χοροεσπερίδα του σχολείου τους σ' ένα κοντινό κλμπ. Σε μια πόλη που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και που το ώτοστόπ ήταν σύνηθες, τα κορίτσια χάθηκανκαι 75 μέρες μετά, μελισσοκόμοι στο βουνό έρχονται αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα: τα πτώματα των κοριτσιών σε έναν ρηχό τάφο.

Κι από εκεί ξεκινά μία σειρά από λάθη, παραλείψεις και αμέλειες της αστυνομίας. Ενας πρώην κατάδικος και η συμμορία του φορτώνονται το έγκλημα και καταδικάζονται, αλλά οι υποψίες ακόμα βαραίνουν την τοπική κοινότητα.

Πρωταγωνιστούν: Ανα Φερνάντεζ, Αντόνια Σαν Χουάν, Γιουλάλια Ραμόν

Η Καλόγρια

Του Μάικλ Τσάβες

Το σίκουελ της «Καλόγριας» ακολουθεί την Αδελφή Αϊρίν (Τάισα Φαρμίγκα), η οποία για μία ακόμα φορά έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον δαίμονα Βάλακ που κρύβεται πίσω από το τρομαχτικό προσωπείο μιας καλόγριας.

Η πρώτη ταινία με τίτλο «Η καλόγρια» υπήρξε spin-off της ταινίας το Κάλεσμα 2, και αποτέλεσε την πέμπτη ταινία στο Σύμπαν Του Καλέσματος. Κέρδισε 365 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.