Το ηλιοβασίλεμα της Ελαφονήσου σε μια εκπληκτική φωτογραφία

agios-spuridonas-elafonisos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των φωτογραφιών του διαγωνισμού του Δήμου Ελαφονήσου και η νικήτρια φωτογραφία δίνει άλλο νόημα στο ηλιοβασίλεμα.

Η Ελαφόνησος, παρά το μικρό της μέγεθος, έχει ιδιαίτερες ομορφιές και υπέροχα χρώματα που χαράσσονται στη μνήμη του επισκέπτη. Ο Δήμος Ελαφονήσου θέλησε να αποτυπώσει το μεγαλείο της μέσα από έναν φωτογραφικό διαγωνισμό «Η Ελαφόνησος μέσα από τα μάτια σου», μεταξύ των επισκεπτών του νησιού, ο οποίος τους έδωσε την ευκαιρία να καλύψουν με τον φακό τους τις ομορφιές του γραφικού νησιού. Η αξιολόγηση έγινε και νικητής ανακηρύχθηκε ο Βασίλειος Τζιάβας που αποτύπωσε τα χρώματα της φύσης στο ηλιοβασίλεμα.

Βασίλειος Τζιάβας

Η συγκεκριμένη δράση εντάχθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Επιλεγμένη από τη Φύση» και η φωτογραφία που επιλέχθηκε θα χρησιμοποιηθεί στις παρουσιάσεις του Δήμου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, θα διανεμηθεί στα γραφεία του ΕΟΤ εξωτερικού καθώς και στις διεθνείς διασυνδέσεις του Δήμου με δημοσιογράφους και bloggers.

Σε δήλωσή της η Δήμαρχος Έφη Λιάρου τόνισε: «Ενεργοποιήσαμε τους λάτρεις του νησιού μας και τους παρακινήσαμε να αποτυπώσουν αυτή τους τη λατρεία μέσα από το φωτογραφικό τους φακό. Και τα κατάφεραν. Η επιλογή ήταν δύσκολη γιατί όλες οι φωτογραφίες ήταν αξιόλογες και η κριτική μας επιτροπή δυσκολεύθηκε να ξεχωρίσει την πρώτη. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μια ακόμα δράση για την τουριστική προβολή της Ελαφονήσου στέφθηκε από επιτυχία. Ευχαριστούμε όσους και όσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας».