«Η Αμερικάνικη Νύχτα»: το αριστούργημα του Φρανσουά Τρυφφώ προβάλλεται με ελεύθερη είσοδο

day-for-night
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Η ARTENS θα παρουσιάσει την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, στις 20:30, την ταινία του Francois Truffaut Η Αμερικάνικη Νύχτα (La Nuit Americaine), που προβλήθηκε το 1973.

Με έναν τίτλο που σημαίνει την οπτική απάτη της κινηματογραφικής τέχνης, ο Φρανσουά Τρυφφώ φέρνει σε παραλληλία δύο κόσμους, τον μυθοπλαστικό κόσμο του δράματος μιας ταινίας, και τις ιστορίες των ανθρώπων που την κατασκευάζουν. Αυτή η έμφαση τόσο στην ένδυση όσο και στη γυμνότητα των πραγμάτων είναι μια ερωτική επιστολή του Γάλλου δημιουργού προς τον κινηματογράφο του Ζαν Ρενουάρ, αλλά και μια σειρά ερωτηματικών του ως προς το τι είναι αληθινό. Ταυτόχρονα, είναι ένα απίστευτα διασκεδαστικό γαϊτανάκι πολλών προσώπων και πολλών ιστοριών, μέσα και έξω από την κινηματογραφική οθόνη.

Η εξαιρετική αυτή γαλλική ταινία είναι γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Φρανσουά Τρυφφώ. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της, ξεχωρίζει κανείς την Ζακλίν Μπισσέ, τον Ζαν-Πιερ Λεώ, τον Ζαν-Πιερ Ωμόν, την Βαλεντίνα Κορτέζε, την Ναταλί Μπάϊ και τον ίδιο τον Τρυφφώ. Μόνιμος συνεργάτης του ο πολύ μεγάλος μουσικοσυνθέτης Ζωρζ Ντελερύ.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο εισηγητής των Σεμιναρίων Ιστορίας Κινηματογράφου της ARTENS Πάνος Παππάς.

Info
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.
ARTENS
Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
Κρατήσεις θέσεων: 210 33 17 312 (καθημερινά 10:00 με 22:00) ή στο e-mail: [email protected]
Σε όλους τους χώρους της ARTENS τηρούνται τα μέτρα προστασίας από την covid-19.