Η Κρήτη ξεχώρισε στα βρετανικά Ice Travel Group Destination Awards

kriti-xania
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Δύο ακόμα σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Ελλάδα στη βρετανική αγορά, αυτή τη φορά στα Ice Travel Group Destination Awards, που διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος ο ομώνυμος ταξιδιωτικός όμιλος.

Η χώρα μας αναδείχθηκε συνολικά ως ο «Αγαπημένος παραθαλάσσιος προορισμός κοντινών αποστάσεων» (Favourite Short-haul Beach Destination), ενώ ειδικότερα η Κρήτη ως το «Αγαπημένο Ελληνικό νησί» (Favourite Greek Island), μπροστά από την Ρόδο, την Κω, την Σκιάθο και την Κέρκυρα.

Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες προέκυψαν μετά από ψηφοφορία του βρετανικού κοινού, που διενεργήθηκε μέσα από τις πλατφόρμες του Ice Travel Group, Icelolly.com και TravelSupermarket.com, για τους δημοφιλέστερους μεσογειακούς προορισμούς.

Ο όμιλος Ice Travel Group προωθεί σε 21,6 εκατ. χρήστες διακοπές από κορυφαίες ταξιδιωτικές εταιρείες κρουαζιέρας, διακοπών πόλεων (city break), πακέτων all inclusive κ.ά., με 14 ελληνικές περιοχές να περιλαμβάνονται στους προορισμούς που προτείνει. Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 12 Οκτωβρίου, ενώ τα ελληνικά βραβεία παρέλαβε η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη.

Την ίδια στιγμή, η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας υλοποίησε από τις 6 ως τις 10 Οκτωβρίου ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Ρόδο για εννέα βρετανίδες ταξιδιωτικές συμβούλους της πλατφόρμας Travel Counsellors. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η γνωριμία των βρετανίδων επαγγελματιών με την Ρόδο και τις τουριστικές υποδομές της, ως επιβεβαίωση της πλήρους ανάκαμψης του νησιού μετά τις πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου και την επακόλουθη εκτεταμένη αναφορά τους στα βρετανικά ΜΜΕ. Για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο του fam trip, πραγματοποιήθηκαν επιθεωρήσεις (inspections) σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που παρέχουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και αναδεικνύουν τον γαστρονομικό πλούτο της Ρόδου, ξεναγήσεις στη μεσαιωνική πόλη και στην Ακρόπολη της Λίνδου, επισκέψεις σε περιοχές φυσιολατρικού ενδιαφέροντος, αλλά και δραστηριότητες αναψυχής σε γνωστές παραλίες.

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα των Travel Councellors είναι η πλέον καταξιωμένη εταιρεία ταξιδιωτικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, έχοντας δημιουργήσει δίκτυο με πάνω από 2.000 ανεξάρτητα πρακτορεία και ταξιδιωτικούς συμβούλους, οι οποίοι διαθέτουν δική τους επιχείρηση ή εργάζονται κατ’ οίκον (home working). Οι μεμονωμένοι τουριστικοί πράκτορες των Travel Counsellors έχουν προσωπικό πελατολόγιο, που τους ακολουθεί πιστά στις επιλογές τους και υιοθετεί τις tailor-made ταξιδιωτικές προτάσεις και συμβουλές τους.

Τη βρετανική αποστολή στον «νησί των Ιπποτών» συνόδευσε η Αθηνά Νέλλα, από τη συγκεκριμένη υπηρεσία του ΕΟΤ.