Ο Alec Baldwin καλείται να πληρώσει στην οικογένεια νεκρού πεζοναύτη 25 εκατομμύρια για δυσφήμιση

alec-baldwin
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Μια ενδεχόμενη παρεξήγηση θα οδηγήσει τον Baldwin στς δικαστικές αίθουσες.

Ο ηθοποιός Alec Baldwin μηνύθηκε για δυσφήμιση και αμέλεια από την οικογένεια μέλους του Ναυτικου μετά από σχόλια που έκανε για την υποτιθέμενη παρουσία μέλους της οικογένειας του αποθανόντα έξω από το Αμερικανικό Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. 

Η μήνυση κατατέθηκε από τις αδερφές και την χήρα του Lance Corporal Rylee J. McCollum, ττου σκοτώθηκε στις 26 Αυγούστου κατά τη διάρκεια επιθεσης αυτοκτονίας στην Καμπούλ. Η οικογένεια ζητά 25 εκατομμύρια και τα δικαστικά έξοδα επικαλούμενη σοβαρό πόνο που προκάλεσαν σχόλια του Baldwin.

Μετά τον θάνατο του πεζοναύτη, η χήρα του και η «οσονούπω νεογέννητη κόρη του» άνοιξαν έναν λογαριασμό GoFundMe. Ο Baldwin πληροφορήθηκε σχετικά και έστειλε μια επιταγή 5.000 δολαρίων στην αδερφή του νεκρού προς τιμήν του και για τη στήριξη της οικογένειάς του. Στις 3 Ιανουαρίου, εκείνη ανέβασε μια φωτογραφία από διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον στο Instagram. Λίγες μέρες μετά, στις 6 Ιανουαρίου, χιλιάδες υποστηρικτές του Donald Trump συγκεντρώθηκαν έξω από το Καπιτώλιο διαμαρτυρόμενοι για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Baldwin είδε την προγενέρστερη ανάρτηση της αδερφής του πεζοναύτη, νόμισε πως επρόκειται για την δεύτερη χρονικά διαδήλωση και ξεκίνησε να της στέλνει μηνύματα όπως το ακόλουθο:

«Όταν σου έστειλα τα χρήματα για τον συγχωρεμένο αδερφό σου, από καθαρό σεβασμό στις υπηρεσίες που πρόσφερε στην πατρίδα, δεν ήξερα ότι είσαι διαδηλώτρια της 6ης Ιανουαρίου». Όταν εκείνη του απάντησε πως η διαδήλωση δεν είναι παράνομη ενέργεια, η κατάσταση ξέφυγε με τον Baldwin, σύμφωνα με το μηνυτήριο κείμενο, να γίνεται εχρθικός και προσβλητικός. Μάλιστα, ο ηθοποίος έκανε repost την φωτογραφία της αδερφής του πεζοναύτη, με αποτέλεσμα όλη η οικογένεια να λαμβάνει μηνύματα απειλητικά. 

Το ζήτημα αναμένεται να λυθεί στα δικαστήρια.