«Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη» είναι μια παράσταση για όλους

i-istoria-tou-spasmenou-kathrefti-istoria-tou-spasmenou-kathrefti
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Και παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, στην Παιδική Σκηνή.

Προπώληση

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν για τη θεατρική περίοδο 2023-2024 παρουσιάζει από 29 Οκτωβρίου το νέο ελληνικό έργο για παιδιά : «Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη» του Ανδρέα Φλουράκη, κατάλληλη για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (5-12 ετών).

Ο βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης, μετά την μεγάλη επιτυχία του στην Παιδική Σκηνή της Φρυνίχου «Ο Ρομπέν των Δασών» (2017), επιστρέφει με ένα έργο που έγραψε ειδικά για το Θέατρο Τέχνης και που είναι ελεύθερα εμπνευσμένο από την «Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Πρόκειται για μια συναρπαστική παραμυθένια περιπέτεια που με σύγχρονη γλώσσα και αναφορές, γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ και φαντασία, επιθυμεί να μιλήσει στις καρδιές των παιδιών τόσο για τις διαχρονικές αξίες της αγάπης και της φιλίας, όσο και για φλέγοντα περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα.  

Ο σκηνοθέτης Τάσος Πυργιέρης -υποψήφιος για Βραβείο θέατρου για παιδιά από την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών της θεατρικής περιόδου 2022-23- επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης από το οποίο ξεκίνησε και συνεργάζεται φέτος πρώτη φορά με την Παιδική Σκηνή του, σκηνοθετώντας μια ταλαντούχα εννεαμελή ομάδα ηθοποιών, που επίσης προέρχονται από το Θέατρο Τέχνης. Με φαντασία ερμηνεύουν ρόλους ανθρώπων και ζώων, ακόμα και αντικειμένων (!), χορεύουν, παίζουν και τραγουδούν ζωντανά σε πρωτότυπη μουσική του Παναγιώτη Μανουηλίδη (Panú), για να μεταφέρουν όλοι μαζί τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της φαντασίας.

Στην παράσταση που μιλά με έξυπνο τρόπο στα παιδιά για τη δύναμη της αγάπης, που αξίζει να έχουμε τόσο ο ένας για τον άλλον όσο και όλοι και όλες μαζί για τον πλανήτη που μας φιλοξενεί, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι φτιαγμένα κατά το 85% από ανακυκλώσιμα υλικά.

Συντελεστές
Θεατρικό Έργο: Ανδρέας Φλουράκης, Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης, Σκηνικά- Κοστούμια:  
Ελίνα Δράκου, Μουσική σύνθεση: Panú, Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Φλουράκης,
Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος: Ελίνα Δράκου, Σχεδιασμός Φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου, Κατασκευή Σκηνικού: Διονύσης Ισλάμ, Ζωγράφος Σκηνικού: Γιάννης Αθανασιάδης, Κατασκευή Κοστουμιών: Παρθενία Τσεκούρα, Φωτογράφος: Κωνσταντίνος Λέπουρης, Make up: Σοφία Καραθανάση, Βοηθοί Σκηνοθέτη: α’ Καρολίνα Σακελλαρίου, β’ Αιλιάνα Μαρκάκη, Βοηθός Παραγωγής: Αλεξάνδρα Χάμπαση, Διεύθυνση Φωτογραφίας Τρέιλερ: Γιώργος Γκάβαλος

Παίζουν: Λευτέρης Βασιλάκης, Ρένα Κυπριώτη, Μαριλένα Μόσχου, Χρήστος Σταθούσης.
Καθώς και οι: Μάριος Αλεξανδρής, Νατάσα Βλυσίδου, Έλενα Γεώργα, Ανδρέας Καρτσάτος, Καρολίνα Ιουλία Σακελλαρίου

Info
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα.
Παραστάσεις από Κυριακή 29 Οκτωβρίου, κάθε Κυριακή στις 12 μμ
Προπώληση
Tηλεφωνικές κρατήσεις 210 3222464:  Καθημερινά 17.00-22.00 μμ  και Κυριακές: 10.00-12.00 πμ
Τιμή εισιτηρίου: 12€ γενική είσοδος,  ομαδικές κρατήσεις τις Κυριακές 10€.

Καθημερινά πρωινές παραστάσεις για σχολεία με ειδικές τιμές. Για ομαδικές κρατήσεις: 210-8674657, 210-8665144 (Δευτ-Παρ 9.30-16.30), [email protected]