Ο Νοέμβριος στο Viasat Nature μας ταξιδεύει στην άγρια φύση

viasat-naturesultimatesurvivors

Viasat Natures_Ultimate_Survivors

ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Μέσα από μιια σειρά ντοκιμαντέρ που κάνουν πρεμιέρα στη μικρή οθόνη.

Υπέρτατοι μαχητές της φύσης
Αριθμός επεισοδίων: 5 x 60 λεπτά
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ επιστήμες
Πρωτότυπος τίτλος: Nature's Ultimate Survivors
Έτος: 2022

Είτε αναφερόμαστε σε μια δυνατή μπουνιά, ένα τοξικό άγγιγμα, ή στην υπέρτατη αντοχή ή ταχύτητα, τα ζώα είναι πλασμένα για να επιβιώνουν. Μέσω της εξέλιξης, το σώμα και η συμπεριφορά τους προσαρμόστηκαν ώστε να μετατραπούν σε υπέρτατες μηχανές επιβίωσης μέσα από ποικίλες κρυφές ευφυείς διαδικασίες προσαρμογής που μένει να αποκαλυφθούν. Στη σειρά, μελετούμε -μεταξύ άλλων- το τσιτάχ, τη γαρίδα μάντις, τον βάτραχο και την αράχνη. Κάθε επεισόδιο αναλύει μια κατηγορία προσαρμογής και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη μέτρηση της απόδοσης μέχρι τις πιο αλλόκοτες και εντυπωσιακές ικανότητες. Δεν περιορίζεται αποκλειστικά στο ταχύτερο και δυνατότερο ζώο, αλλά επιπλέον εξηγεί τις πιο περίπλοκες σχέσεις και τις παράξενες συμπεριφορές που απαντώνται στη φύση παρουσιάζοντας τα 20 κορυφαία ζώα για καθεμία από αυτές τις κατηγορίες.

Viasat Nature_Chasing the Rains

Κυνηγώντας τη βροχή
Πρεμιέρα Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 20:00
Αριθμός επεισοδίων: 4 x 60 λεπτά
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ αποστολές/ περιβάλλον
Πρωτότυπος τίτλος: Chasing The Rains
Έτος: 2022

Σε αυτή τη δραματική σειρά, παρακολουθούμε τις αρχηγούς τριών αγελών που προστατεύουν την οικογένειά τους ενώ προσπαθούν να επιβιώσουν σε μία από τις χειρότερες ξηρασίες τα τελευταία είκοσι χρόνια. Το Σαμπούρου φιλοξενεί τους Βασιλικούς, μια οικογένεια ελεφάντων η οποία αγωνίζεται να επιβιώσει σε ένα τοπίο που μετατρέπεται σε σκόνη. Στο μεταξύ, στο Λαϊκιπία, η αρχηγός των αγριόσκυλων Φίνιξ συστήνει τα πέντε μικρά της στην αγέλη αλλά έρχεται αντιμέτωπη με τις αρπακτικές ύαινες, ενώ η Κουλέτα, το τσιτάχ που έγινε μαμά για πρώτη φορά, παλεύει να κρατήσει ζωντανά τα τέσσερα μικρά της σε έναν τόπο γεμάτο επικίνδυνα αρπακτικά στο Ναμποΐσο. Ένα επιπλέον επεισόδιο αποκαλύπτει πώς γυρίστηκε η σειρά με τη συνεργασία εμπνευσμένων ανθρώπων αφοσιωμένων στην προστασία της άγριας φύσης.

Ρίζες ζωής
Πρεμιέρα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 21:00
Αριθμός επεισοδίων: 3 x 60 λεπτά
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ αποστολές/ περιβάλλον
Πρωτότυπος τίτλος: Roots of Life
Έτος: 2022

Ακολουθήστε μας στον κόσμο τριών εμβληματικών δέντρων της Αμερικής. Ταξιδεύουμε στη μεγαλειώδη ήπειρο για να συναντήσουμε μια πλειάδα χαρισματικών χαρακτήρων που επισκέπτονται κάθε δέντρο.

Viasat Nature_Roots of Life

Η σειρά, η οποία ολοκληρώνεται σε τρία επεισόδια, ερευνά τον αγώνα τους να επιβιώσουν σε αυτές τις αφιλόξενες περιοχές και εξετάζει τη σχέση τους με μερικά από τα παλαιότερα ζωντανά πλάσματα... τα δέντρα! Είναι μια σειρά εντυπωσιακών αλληλένδετων σχέσεων όπου ο ένας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον άλλο.

Το άγριο Τέξας
Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 21:00
Αριθμός επεισοδίων: 1 x 120 λεπτά
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ αποστολές/ περιβάλλον
Πρωτότυπος τίτλος: Wild Texas
Έτος: 2022

Μια εντυπωσιακή αποθεωτική παρουσίαση της άγριας φύσης του Τέξας μέσα από το βλέμμα των ζώων, από το μυστηριώδες τυφλό γατόψαρο μέχρι τον ακριβοθώρητο οσελότο.

Viasat Natures_Ultimate_Survivors

Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει συγκλονιστικά τοπία και φυσικά φαινόμενα. Ταξιδεύουμε από τις ψηλές κορυφές του δυτικού Τέξας στους υδροφόρους ορίζοντές του, τα ποτάμια και τους κόλπους, και ύστερα βαθιά στον Κόλπο του Μεξικού αποτυπώνοντας τόσο τη φυσική ομορφιά μιας εμβληματικής πολιτείας όσο και την οικολογική σημασία της για την ήπειρο στην οποία βρίσκεται.

Αφιέρωμα: Σεζόν αφιερωμένη στην Άγρια Αμερική
Κάθε Δευτέρα με Παρασκευή από Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 21:00

Ας ξεκινήσουμε για ένα ταξίδι στις ΗΠΑ και τον Καναδά γνωρίζοντας την αδάμαστη ομορφιά και τα απειλούμενα θαύματα αυτής της ηπείρου με τις πρεμιέρες των εκπομπών "Ρίζες ζωής", "Η Άγρια Δύση", "Το άγριο Τέξας" και πολλών άλλων! Εξερευνούμε αχανή επιβλητικά τοπία, την εντυπωσιακή άγρια φύση καθώς και τους κινδύνους που ελλοχεύουν κάτω από την επιφάνεια της γης όπως ηφαίστεια, την κλιματική αλλαγή και τους φονικούς εχθρούς. Οι σειρές και τα ντοκιμαντέρ που σας παρουσιάζουμε μας μεταφέρουν στην καρδιά του φυσικού πλούτου της Βόρειας Αμερικής...