Ο Ρομπ Λέτερμαν σκηνοθετεί «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ»

o-romp-leterman-skinothetei-ta-taksidia-tou-gkiouliber

ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ο Ρομπ Λέτερμαν μεταφέρει στο σήμερα το κλασικό έργο του Τζόναθαν Σουιφτ «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ».

Ο Ρομπ Λέτερμαν μεταφέρει στο σήμερα το κλασικό έργο του Τζόναθαν Σουιφτ «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ», με τον Τζακ Μπλακ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο σκηνοθέτης φαίνεται ότι έχει μια αδυναμία στους υπερμεγέθεις ήρωες και μετά το 3D animation «Μοnsters vs Aliens», στρέφεται σε ένα κλασικό μυθιστόρημα του 18ου αιώνα που προσφέρεται για εντυπωσιακές σκηνές και ειδικά εφέ.

Στην κινηματογραφική διασκευή της ιστορίας ο Γκιούλιβερ, ένας εκκολαπτόμενος συγγραφέας, συνθλίβεται από το μέγεθος της Νέας Υόρκης και αισθάνεται μικρός για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Τη ρουτίνα της δουλειάς του στο ταχυδρομείο ανατρέπει η τύχη: κατά λάθος του ανατίθεται να γράψει ένα ταξιδιωτικό άρθρο για το Τρίγωνο των Βερμούδων.

Όμως το ταξίδι του τον οδηγεί σε μονοπάτια που δεν φανταζόταν και βρίσκεται στο νησί των Λιλιπούτειων. Στη νέα αυτή περιοχή θεωρείται γίγαντας και έρχεται αντιμέτωπος με νέες περιπέτειες. Θα θεωρηθεί εχθρός και θα φυλακιστεί, θα γνωρίσει στιγμές δόξας ως ήρωας. Η θρυλική Λιλιπούλη, ένας παράλληλος, μαγικός κόσμος,, συνδυάζει μοντέρνα και παλιομοδίτικα στοιχεία.

Στόχος των συντελεστών της ταινίας, του Τζακ Μπλακ, του Ρομπ Λέτερμαν του συν-σεναριογράφου Τζο Στίλμαν («Σρεκ») και των παραγωγών Τζον Ντέιβις και Μπράιαν Μάνις ήταν να τονίσουν τα χιουμοριστικά στοιχεία του έργου. Μάλιστα ο Τζακ Μπλακ δεν περιορίστηκε στο ρόλο του βασικού πρωταγωνιστή αλλά συμμετείχε και στη διαδικασία της παραγωγής. «Ο Γκιούλιβερ ονειρεύεται να γίνει ταξιδιωτικός συντάκτης και πάντα ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Όμως δεν έχει το κουράγιο να βγει στον έξω κόσμο. Ο φόβος είναι το εμπόδιό του. Όμως από τη στιγμή που θα πάει στη Λιλιπούπολη, είναι σαν βασιλιάς» σχολιάζει ο Μπλακ Τζακ για τον χαρακτήρα που υποδύεται.

Πρωταγωνιστούν οι: Τζακ Μπλακ, Τζέισον Σίγκελ, Έμιλι Μπλαντ, Αμάντα Πιτ, Μπίλι Κόνολι. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.