Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο στο ρόλο του κακού πεθερού

o-rompert-nte-niro-sto-rolo-tou-kakou-petherou

ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο και ο Μπεν Στίλερ δεν έχουν κλείσει τους λογαριασμούς τους και συναντιούνται και πάλι στην κωμωδία «Οι γονείς της συμφοράς».

«Οι γονείς της συμφοράς»

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο και ο Μπεν Στίλερ δεν έχουν κλείσει τους λογαριασμούς τους και συναντιούνται και πάλι στην κωμωδία «Οι γονείς της συμφοράς», για να ρίξουν το τελειωτικό χτύπημα στον αντίπαλο.

Η εμπορική επιτυχία της αρχικής κωμωδίας «Τα πεθερικά της συμφοράς» του Τζέι Ρόουτς, άνοιξε το δρόμο προς ένα ακόμη σίκουελ. «Οι γονείς της συμφοράς» φέρνουν αυτή τη φορά τη σκηνοθετική υπογραφή του Πολ Βάις.

Τα αντίπαλα στρατόπεδα είναι ήδη γνωστά : ο Ρόμπερτ ντε Νίρο στο ρόλο του «κακού πεθερού» Τζακ, ερμηνεύει έναν πράκτορα της CIA που είναι ψυχωτικός με την πειθαρχία και τον έλεγχο της οικογένειάς του. Ο Γκρεγκ (Μπεν Στίλερ) από την άλλη πλευρά, είχε την τύχη ή την ατυχία, να ερωτευτεί την κόρη του Τζακ, την Παμ.

Οι τεταμένες σχέσεις των δύο αντρών έχουν περάσει από πολλά στάδια: στην αρχή ο Γκρεγκ ήταν υποψήφιος σύζυγος, μετά έκανε το λάθος να αφήσει έγκυο την αγαπημένη του και στη νέα κινηματογραφική περιπέτεια έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες: τα δίδυμα παιδιά του. Ο Γκρεγκ έχει γίνει πλέον πατέρας αλλά φυσικά ο αγώνας δρόμου με τον Τζακ για την ιεραρχία στην οικογένεια δεν έχει τελειώσει. Ο Γκρεγκ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας νέας δίνης γεγονότων. Πρέπει και πάλι να βάλει στη θέση του τον πρώην της Παμ που καιροφυλακτεί αλλά και να κερδίσει πόντους στη δεύτερη δουλειά του σε μια φαρμακευτική εταιρεία. Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του καχύποπτου Τζακ, επιχειρεί να εντυπωσιάσει την ελκυστική προϊσταμένη του, να χειριστεί τη διευθύντρια του σχολείου που θα γράψει τα δίδυμα και να συντονίσει το συνεργείο για την ανακαίνιση του σπιτιού του.

Η όλη κατάσταση μοιάζει και πάλι εκτός ελέγχου. Στο μεταξύ οι γονείς του Γκρεγκ, γνήσια τέκνα της σεξουαλικής απελευθέρωσης των σίξτις (τους ερμηνεύουν η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και ο Ντάστιν Χόφμαν), παραμένουν στο προσκήνιο. Πρόκειται για μια κωμωδία σε εορταστική συσκευασία που μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε με χιούμορ τις εκρηκτικές οικογενειακές συνάξεις. Παίζουν οι : Μπεν Στίλερ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέσικα Άλμπα, Όουεν Ουίλσον, Τέρι Πόλο, Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Λόρα Ντερν, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ντάστιν Χόφμα. Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους από την UIP.