«Οι Άθλιοι» κάνουν πρεμιέρα στην μικρή οθόνη

les-misÉrables-episode-01 Robert Viglasky
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Η διεθνώς αναγνωρισμένη τηλεοπτική διασκευή σε σκηνοθεσία του Andrew Davies, κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο Epic Drama τον Δεκέμβριο.

Το διαχρονικό λογοτεχνικό αριστούργημα του 19ου αιώνα του Βίκτωρα Ούγκο «Οι Άθλιοι» επιστρέφει. Η καθηλωτική διασκευή του βραβευμένου με βραβείο Bafta σκηνοθέτη, Andrew Davies κάνει πρεμιέρα σε όλη τη κεντρική και ανατολική Ευρώπη στις 21 Δεκεμβρίου στις 9 μμ., αποκλειστικά στο Epic Drama. Το εντυπωσιακό δράμα έξι επεισοδίων εξιστορεί την ιστορία του Γιάννη Αγιάννη, ενός πρώην κατάδικου που απεγνωσμένα προσπαθεί να ξεφύγει από το σκοτεινό του παρελθόν, και να αποφύγει την σύλληψη του από τον σκληρό επιθεωρητή Ιαβέρη. Με την πλούσια αφήγηση, τις εξαιρετικές ερμηνείες και τις μαγευτικές εικόνες της Ευρώπης, η σειρά είναι έτοιμη να σαγηνεύσει το κοινό.

Μετά τη πρεμιέρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, η σειρά βρέθηκε στο επίκεντρο μιας θύελλας  επιδοκιμασιών, με τους κριτικούς να τη χαρακτηρίζουν ως μια εξαιρετική και μεγαλειώδες γιορτή για να αποχαιρετήσουμε τη φετινή χρονιά. Παραθέτουμε κάποια από τα λόγια των κριτικών:

Η Βρετανική εφημερίδα “The Gurdian” εγκωμίασε τη σειρά λέγοντας: «Απλά μαγευτικό… το δράμα του Andrew Davies φτάνει στην αποκορύφωση του καθηλωτικά»

Η εφημερίδα “The Daily Telegraph” δήλωσε: «Υπέροχο… ο κατάλληλος τρόπος να κλείσει η χρονιά»

Η διαδικτυακή εφημερίδα “The Independent” αποθέωσε την ερμηνεία της Lily Collins δηλώνοντας: «Η Lily Collins υποδύεται την τραγική ηρωίδα, Φαντίνα με χάρη και δυναμικότητα»

Robert Viglasky

Με φόντο την μετα-επαναστατική Γαλλία, η σειρά ακολουθεί τις ζωές των πρωταγωνιστών καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα της φτώχειας, του εγκλήματος και των κοινωνικών ανισοτήτων της εποχής. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Γιάννης Αγιάννης, ένας πρώην κατάδικος που πασχίζει να εξιλεώσει τον εαυτό του μετά από πολλά χρόνια στη φυλακή. Ανακαλύπτει ότι η ζωή μετά τη φυλακή είναι δύσκολη και αντιμετωπίζει πολλές προκαταλήψεις. Στοιχειωμένος από το παρελθόν του, ο Αγιάννης συναντά τον σοφό αρχιεπίσκοπο του Digne, και μέσα από την κουβέντα τους αρχίζει να αναθεωρεί την ηθικές αξίες του και τις αποφάσεις της ζωής του. Κατά τη διάρκεια της σειράς ο Αγιάννης συναντά διάφορους άλλους χαρακτήρες όπως την Φαντίνα, μια απεγνωσμένη γυναίκα που αναγκάστηκε να διαφύγει στη πορνεία για να συντηρήσει τη Κοζέτ (“Τιτίκα”), τη μικρή της κόρη. Γνωρίζει επίσης τον Ιαβέρη, τον ανελέητο επιθεωρητή ο οποίος είναι ορκισμένος να τον συλλάβει, αλλά και τον Μάριο, έναν νεαρό φοιτητή, μπλεγμένο στη πολιτική αναταραχή της εποχής. Καθώς οι ζωές τους μπλέκονται έρχονται αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες που δοκιμάζουν τη δύναμη και την αντοχή τους. Ξεκινάνε ένα ταξίδι αναζήτησης αγάπης, ελπίδας και συγχώρεσης σε έναν κόσμο σκληρό και αδυσώπητο.  

Η διασκευή του κλασικού αυτού έργου γίνεται με την υπογραφή σπουδαίων ηθοποιών που ερμηνεύουν τους αξιαγάπητους χαρακτήρες του Ούγκο με αυθεντικότητα και συναίσθημα. Το καστ:

Dominic west (The Affair, The Hour) Στο ρόλο του εμβληματικού Γιάννη Αγιάννη, ενός άντρα στοιχειωμένο από το παρελθόν του.

David Oyelowo (Selma, Spooks) Στο ρόλο του παθιασμένου επιθεωρητή Ιαβέρη, που δε θα σταματήσει αν δεν συλλάβει και τιμωρήσει τον Αγιάννη.

Lily Collins (Tolkien, Emily In Paris) Στο ρόλο της Φαντίνα, ενός χαρακτήρα που αποπνέει δυναμικότητα και ευαισθησία.

Στους δευτερεύοντες χαρακτήρες συμπεριλαμβάνονται οι Josh O’Connor (The Durrells) ως ο Μάριος, Ellie Bamber (Nocturnal Animals) ως η Κοζέτ (“Τιτίκα”), Erin Kellyman (Raised By Wolves) ως η Επονίνη, και ο Adeel Akhtar (Victoria & Abdul) και η πολυβραβευμένη Olivia Colman (The Crown) ως οι Θερναδιέροι.  

Laurence Cendrowicz

Ένα από τα πιο μαγευτικά χαρακτηριστικά της σειράς είναι οι τοποθεσίες των γυρισμάτων. Γυρισμένη σε Ευρωπαϊκές τοποθεσίες όπως το Βέλγιο, η Γαλλία και οι Βρυξέλες αποτελεί χάρμα οφθαλμών. Είτε οι χαρακτήρες μας βρίσκονται στους πολυσύχναστους δρόμους του Παρισιού, είτε στην ήρεμη εξοχή, οι εικόνες μας ταξιδεύουν στην καρδιά της Γαλλίας του 19ου αιώνα.

Προετοιμαστείτε να πάρετε μέρος σε ένα ταξίδι στο χρόνο γεμάτο συναίσθημα και να αντικρίσετε την αξιοσημείωτη αφήγηση, τις σαγηνευτικές ερμηνείες και την εντυπωσιακή κινηματογραφία. Οι Άθλιοι φτάνουν αυτά τα Χριστούγεννα σε όλη τη κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με μία λαμπερή πρεμιέρα στις 21 Δεκεμβρίου στις 9 μμ. Αποκλειστικά στο ΄