Ο Απρίλιος στον Ανδόρα φέρνει μικρού μήκους ταινίες που ξεχωρίζουν

in-her-steps
ΣΑΒΒΑΤΟ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Τη σεζόν 2021-2022, και κάθε εβδομάδα, ο κινηματογράφος προβάλλει επιλεγμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους πρόσφατης παραγωγής, πριν από την προβολή των μεγάλου μήκους ταινιών της διανομής.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα.

Την εβδομάδα έως και τις 6 Απριλίου, στην απογευματινή προβολή, προβάλλεται το «Χάνσελ» (17') της Βίβιαν Παπαγεωργίου. Η  ταινία διακρίθηκε σε πολυάριθμα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Από την Πέμπτη 7/4 και για μία εβδομάδα, σειρά έχει η ταινία «Στα βήματά της» (25') της Αναστασίας Κρατίδη. Ειδική Μνεία –26ο Φεστιβάλ  Σαράγεβο.  Βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» της Βουλής των Ελλήνων, Βραβείο ΕΤΕΚΤ -43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Στις 14/3 και όλη την εβδομάδα που ακολουθεί,  θα προβάλλεται το «Αpallou» (20’) του Νίκου Αυγουστίδη. Εύφημος Μνεία -44ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Οι ταινίες αναλυτικά

Χάνσελ (Βίβιαν Παπαγεωργίου)
Ένα μικρό αγόρι βρίσκεται παγιδευμένο σ’ ένα Ζαχαρόσπιτο που κρύβει ένα ζοφερό κόσμο, ενώ η μητέρα του προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει την πόρτα που θα το βγάλει από εκεί. Hθοποιοί: Ανδρομάχη Μακρίδου, Άγγελος Καραμηνάς, Νέστορας Κοψιδάς | Σενάριο: Βίβιαν Παπαγεωργίου

Στα βήματά της (Αναστασία Κρατίδη)
Η Λένα είναι σε πρόγραμμα επανένταξης. Μέσα από την καινούρια της δουλειά αποκτά πρόσβαση σε μια αγροτική φυλακή ανηλίκων όπου καλείται να αντιμετωπίσει το παρελθόν της. Ηθοποιοί: Μαντώ Γιαννίκου, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Παρασκευάς Τζίμος | Σενάριο: Αναστασία Κρατίδη

Αpallou (Νίκος Αυγουστίδης)
Ένας εγγονός που επιστρέφει στο χωριό των προγόνων του για να ξεχειμωνιάσει. Ένας παππούς που επιστρέφει από το θάνατο για να δει για μια τελευταία φορά τον εγγονό του.Ένα χωρίο ανήμπορο να διαχειριστεί επιστροφές που έγιναν από αγάπη. Ηθοποιοί: Μικές Γλύκας, Στέλιος Μακριάς, Γιάννης Κοκκιασμένος, Δημήτρης Αυγουστίδης, Ευτυχία Καρανικόλα | Σενάριο: Nίκος Αυγουστίδης

Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας. Η Weirdwave ευχαριστεί θερμά τους δημιουργούς για την παραχώρηση των ταινιών τους.

Info
Κινηματογράφος Ανδρόρα
Σεβαστουπόλεως 117