«Η Απειλή»: Η κορυφαία ταινία σε αποκλειστική πρεμιέρα από τις Νύχτες Πρεμιέρας

the-thing
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Όπως δεν την έχετε (ξανα)δεί: για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή επεξεργασία που έγινε από τον ίδιο τον σκηνοθέτη.

Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δεί: για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή επεξεργασία που έγινε από τον ίδιο τον σκηνοθέτη με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της. Αυτό το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, 12 τα μεσάνυχτα στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1, η θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ. 

Λίγα λόγια για την ταινία
Σε μία απομονωμένη βάση στην Ανταρκτική, μια ομάδα επιστημόνων έρχεται αντιμέτωπη με μια φονική εξωγήινη οντότητα, η οποία έχει την ικανότητα να καταλαμβάνει το εσωτερικό τους και να παίρνει τη μορφή τους, μιμούμενη άριστα τον ξενιστή της. Προκειμένου να γλιτώσουν, καλούνται να διαπιστώσουν ποιος από τους εναπομείναντες συντρόφους τους κρύβει μέσα του τη μυστηριώδη απειλή. 

Μπορεί στην εποχή της η «Απειλή» να μη γνώρισε εμπορική επιτυχία και να παρεξηγήθηκε από μεγάλη μερίδα κριτικών. Να, όμως, που, 40 χρόνια αργότερα, αυτός ο αξέχαστος συνδυασμός τρόμου, φαντασίας και παρανοϊκής αλληγορίας επανεκτιμήθηκε θριαμβευτικά και πλέον χαιρετίζεται όχι ως μια κλασική δημιουργία στο είδος της αλλά και ως μια από τις κορυφαίες όλων των εποχών. 

Ψηφίστηκε μια από τις καλύτερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου από την πρόσφατη λίστα του περιοδικού Sight and Sound και απολαμβάνει παρόμοιας φήμης σε ανάλογη ψηφοφορία του περιοδικού Empire, αναγορεύτηκε από το περιοδικό Rolling Stone σε 21η σπουδαιότερη δημιουργία φαντασίας που έγινε ποτέ, κατέχει τη 12η θέση στην αντίστοιχη λίστα του βρετανικού Time Out και σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της, Τζον Κάρπεντερ, είναι το κορυφαίο φιλμ της καριέρας του. 

Info
Πρωταγωνιστούν: Κερτ Ράσελ, Κιθ Ντέιβιντ, Γουίλφορντ Μπρίμλεϊ, Ρίτσαρντ Μέισουρ, Ντόναλντ Μόφατ
Ημερομηνία προβολής: Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024
Κινηματογράφος: CINOBO OΠΕΡΑ 1 | Ακαδημίας 57
Ώρα έναρξης: 12 τα μεσάνυχτα
Τιμή εισιτηρίου: 7€

Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, εδώ.