«Κάμπια Νύμφη Πεταλούδα»: Η ιστορία μιας σχέσης μέσα από ένα ταξίδι στον χρόνο

kampia-numfi-petalouda
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Από τις 4 Απριλίου αποκλειστικά στον κινηματογράφο Ανδρόρα.

Μετά από το ταξίδι της σε πολλά φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Karlovy Vary και το Sitges, η νέα ταινία Κάμπια Νύμφη Πεταλούδα, σε σενάριο και σκηνοθεσία Κύρου Παπαβασιλείου, έρχεται στην Αθήνα στις 4 Απριλίου για μια σειρά προβολών από την Weirdwave. Την πρώτη εβδομάδα η ταινία θα παίζεται αποκλειστικά στον κινηματογράφο ΑΝΔΟΡΑ.

Την Πέμπτη 4/4 και την Παρασκευή 5/4, μετά την προβολή των 8 μ.μ. θα ακολουθήσει q&a με το σκηνοθέτη και τους συντελεστές.

Η ταινία έχει προβληθεί στο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, ενώ έχει κερδίσει το βραβείο κοινού στο τμήμα Film Forward του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2023, και το βραβείο κοινού «Αθηνοράματος» στο πρόσφατο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Πρωταγωνιστούν οι Μαρία Αποστολακέα και Χρήστος Σουγάρης, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Μάκης Παπαδημητρίου,  Γιάννης Νιάρρος και Στεφανία Σωτηροπούλου. 

Σε ένα κόσμο όπου ο χρόνος δεν είναι γραμμικός, η σχέση ενός ζευγαριού, της Πηνελόπης και του Ισίδωρου, δοκιμάζεται  καθώς οι αναμνήσεις από το παρελθόν και το μέλλον αλλάζουν αδιάκοπα.

Το Κάμπια Νύμφη Πεταλούδα είναι μια τολμηρή ταινία, με μια πρωτότυπη σύλληψη που δημιουργεί το δικό της σύμπαν. Το Υπουργείο Χαμένου Χρόνου και η μεταφράστρια σιωπής, είναι κάποια από τα στοιχεία αυτού του σύμπαντος.

Η ταινία προσπαθεί να αποδώσει την εμπειρία του Χρόνου μέσα από το φάσμα της μακροχρόνιας σχέσης ενός ζευγαριού. Η επίγνωση που έχουν οι χαρακτήρες για κάποια συμβάντα στο μέλλον, τους περιορίζει από τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής, και τους αναγκάζει να παίρνουν ρηξικέλευθες αποφάσεις.

Μέσα στον ιδιαίτερο κόσμο που δημιουργεί η ταινία, καταλαβαίνουμε ότι κυριαρχεί ένα απολυταρχικό υπαρξιακό καθεστώς. Ο κόσμος αυτός αποτελεί μια αλληγορία του σύγχρονου τρόπου ζωής, όπου η ανοχή για τον Άλλο έχει εξαντληθεί, και όπου δυστυχώς ο κάθε είδους φασισμός κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.