Το Exile Room και ένα αφιέρωμα στο Αμερικάνικο Ντοκιμαντέρ

zouzounakia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2022

Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη, ενώ όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Το American Film Showcase επιστρέφει στο Exile Room για μια σειρά προβολών επιλεγμένων αμερικανικών ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Exile Room στις 19 και 26 Μαΐου.

Το American Film Showcase – Αφιέρωμα στο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ διοργανώνεται από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και το Exile Room, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC).

Πέμπτη 19/5 στις 21:00
Τα ζουζουνάκια
(The Love Bugs, 2019)

Σκηνοθεσία: Maria Clinton, Allison Otto / Διάρκεια: 34’
Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων εντομολόγων έχει περάσει 60 χρόνια συγκεντρώνοντας αθόρυβα τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή εντόμων στον κόσμο, με περισσότερα από 1.000.000 είδη στην κατοχή του! Είσοδος ελεύθερη.

Ώσπου οι αμνοί να γίνουν λοντάρια
(When Lambs Become Lions, 2018)

Σκηνοθεσία: Jon Kasbe / Διάρκεια: 79’
Στα βάθη της κενυάτικης ζούγκλας, ένας μικρέμπορας ελεφαντόδοντων δίνει τη δική του μάχη για επιβίωση, ενώ όλα μοιάζουν να στρέφονται εναντίον του. Πάνω στην απελπισία του, στρέφεται στον ξάδερφό του, έναν θηροφύλακα που έχει μείνει απλήρωτος εδώ και μήνες. Μαζί θα αναζητήσουν μια λύση, ενώ η απότομη μείωση στον πληθυσμό ελεφάντων έχει τραβήξει την προσοχή της απανταχού κοινής γνώμης στην Αφρική. Ο σκηνοθέτης Jon Kasbe αφιέρωσε τρία χρόνια από τη ζωή του στους πρωταγωνιστές του, κι αυτοί τον επιβράβευσαν με ένα συναρπαστικό ταξίδι στην καρδιά του σκότους.
Με ελληνικούς υπότιτλους. Είσοδος ελεύθερη.

Πέμπτη 19/5 και 26/5 στις 21:00

Πλάι Μου / Stay Close
Σκηνοθεσία: Luther Clement, Shuhan Fan

Ένας Αφροαμερικανός ξιφομάχος από το Μπρούκλιν καταφέρνει να φτάσει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες παρά τις δυσκολίες, σε ένα εξπρεσιονιστικό μείγμα animation, home video και αυθεντικού συναισθήματος. Με ελληνικούς υπότιτλους.

Η Εφευρέτης
Σκηνοθεσία: Alex Gibney

Μία νέα εφεύρεση υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στη διαγνωστική ιατρική όπως την ξέρουμε. Χάρη στο Edison, ένα μηχάνημα σε μέγεθος εκτυπωτή, ο καθένας θα μπορεί πλέον να κάνει πλήρεις αιματολογικές εξετάσεις με ένα απλό τσίμπημα του δαχτύλου στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς του!

Copyright © 2022 Exile Room, All rights reserved.

Info
Exile Room
Αθηνάς 12, 3ος όροφος
Μοναστηράκι
210 3223395