Είδαμε το ντοκιμαντέρ για την ιστορία των Bon Jovi, «Thank You, Good Night»

bon-jovi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2024

Και αν θα έπρεπε να το χαρακτηρίσουμε με μία μόνο λέξη, αυτή θα ήταν: Μεγάλο.

Το συνολικής διάρκειας 5 ωρών (χωρίζεται σε 4 επεισόδια – περιόδους) ντοκιμαντέρ καλύπτει τη μεγάλη ιστορία ενός σημαντικού σχήματος που έκλεισε 40 χρόνια παρουσίας και του ηγέτη αυτού, ενός ανθρώπου που εκπλήρωσε ένα όραμα ζωής και - αν πιστεύετε τον όρο -  δίκαια ονομάζεται Rock Star.

Η αφήγηση ξεκινάει το 2022 όπου το σχήμα αποφασίζει να γυρίσει πίσω στη σκηνή, ύστερα από το τέλος της πανδημίας. Παράλληλα βλέπουμε τη διαδικασία αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο Jon (πρόβλημα που γινόταν όλο και πιο αισθητό για εμάς που παρακολουθούμε ενδελεχώς τη δισκογραφία του) και τις ενέργειες που κάνει. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, έχουμε τη δυνατότητα να γυρνάμε πίσω στον χρόνο και να παρακολουθούμε με εξαιρετικές λεπτομέρειες πώς φτιάχτηκε ο μύθος των Bon Jovi.

Από τη φτωχή, λιτή ζωή στο New Jersey μέχρι τις μεγαλύτερες αρένες του κόσμου και την ενεργή ανάμειξη του με την πολιτική (ενεργός πρεσβευτής του κόμματος των Δημοκρατικών), το όλο ντοκιμαντέρ δε δείχνει διάθεση να ομορφύνει στιγμές ή να τις κρύψει. Αντίθετα, έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, τα πάνω και τα κάτω μιας τεράστιας καριέρας. Και σε πολλά σημεία, ο Jon δείχνει να θέλει ο ίδιος να αποκαλύψει όλα αυτά τα στοιχεία που φανερώνουν τους ανθρώπους, πίσω από τους rock stars.

Για όσους μεγάλωσαν μαζί τους, θα έχουν τη δυνατότητα να ξαναθυμηθούν, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να καλύψουν τυχόν κενά που έχουν στην ιστορία του σχήματος. Για τους νεότερους που θα το παρακολουθήσουν, σίγουρα θα δημιουργηθούν απορίες και πολλά πράγματα θα φανούν περίεργα. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία εποχή που η αγορά και η ακρόαση ενός ολόκληρου δίσκου μουσικής, ήταν από τις βασικές ασχολίες μεγάλου κομματιού του παγκόσμιου πληθυσμού. Και σίγουρα μία εποχή που όσο πιο δύσκολη και μακρινή ήταν η επικοινωνία μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού, τόσο αυτή δημιουργούσε καλλιτέχνες - μύθους που δοκιμάστηκαν και άντεξαν στο χρόνο.

Το νέο, 16ο album των Bon Jovi ονομάζεται Forever, θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουνίου και το πρώτο single και βίντεο είναι για το τραγούδι Legendary και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected].