Έτοιμοι για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας;

kino-athens
ΤΡΙΤΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2024

Το KINO ATHENS στέλνει Ανοιχτό Κάλεσμα Υποβολής Ταινιών.

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής ταινιών για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας ΚΙΝΟ ATHENS που θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά, από 1 έως 9 Μαρτίου 2025, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Έλληνες και διεθνείς κινηματογραφιστές και παραγωγοί μπορούν να υποβάλουν μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες έως τις 15 Ιανουαρίου 2025.

Το ΚΙΝΟ ATHENS δέχεται ταινίες από κάθε είδος. Δίνει έμφαση στο ανεξάρτητο σινεμά, στα τολμηρά έργα και στηρίζει τους καλλιτέχνες που γεφυρώνουν το σινεμά με άλλες τέχνες. Καταστατικός σκοπός τού ΚΙΝΟ ATHENS είναι να φέρει το κοινό της Αθήνας σε επαφή με πρωτότυπα έργα που δεν θα δει πουθενά αλλού!

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει διαγωνιστικά τμήματα μικρού και μεγάλου μήκους, εργαστήρια, masterclasses, DJ sets και άλλες δράσεις.

Το 2ο ΚΙΝΟ ΑΤΗΕΝS, που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2024, παρουσίασε 80 ανεξάρτητες ταινίες από όλον τον πλανήτη, μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, ταινίες μυθοπλασίας και animation, από ένα ευρύ φάσμα θεματικών, με την ελευθερία που διακατέχει το ανεξάρτητο σινεμά παγκοσμίως. Ταινίες που παρακολούθησαν με ελεύθερη είσοδο, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, περίπου 8.000 θεατές όλων των ηλικιών, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους συγχρόνως.

Υποβολή Αιτήσεων εδώ

Όροι και Προϋποθέσεις εδώ