Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ ξεκίνησε

palatianoellada
ΤΡΙΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2024

Έως τις 25 Μαΐου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Ξεκίνησε το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ, με την πρώτη ημέρα προβολών στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. 

Οι προβολές θα διαρκέσουν έξι συνεχόμενες ημέρες, έως και το Σάββατο​ 25 Μαΐου, και θα ξεκινούν στις 17:00 το απόγευμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Θα προβληθούν συνολικά 61 ταινίες από 22 χώρες, ενώ παρόντες σε πολλές ταινίες θα είναι, προκειμένου να προλογίσουν οι σκηνοθέτες.​ Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΑΓΩΝΑ.

Το Σάββατο το πρωί θα υπάρχει και μία ακόμη ζώνη προβολής. Οι ταινίες θα ξεκινήσουν στις 10:00, ενώ στις 11:30 το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει την ενότητα "Τα μικρά του ΑΓΩΝΑ", με ταινίες που είτε έχουν φτιάξει μαθητές είτε απευθύνονται σε παιδιά.
Την Κυριακή στις 19:00 θα ξεκινήσει η τελετή απονομής των βραβείων του ΑΓΩΝΑ, σε μία ειδική βραδιά στο Θέατρο Ολύμπια​, η οποία και θα ολοκληρωθεί με μία συναυλία-προσφορά του Γιώργου Νταλάρα, με ελεύθερη είσοδο (απαραίτητο το δελτίο εισόδου). Συνδιοργανωτής στην τελετή λήξης είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

​Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Info
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Δευτέρα 20 – Σάββατο 25 Μαΐου
Καθημερινές 17:00-22:30 και Σάββατο 10:00-14:30 και 17:00-22:30
Εισιτήρια: 7€ ανά ζώνη προβολής – μειωμένο: 5€ ανά ζώνη προβολής (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65) εδώ.

Τελετή απονομής βραβείων / συναυλία Γιώργου Νταλάρα, Κυριακή 26 Μαίου

ΟΛΥΜΠΙΑ, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», στις 19:00
Ελεύθερη είσοδος, με απαραίτητη την έκδοση δελτίου εισόδου.
Αναλυτικό πρόγραμμα προβολών.

Βρείτε τον ΑΓΩΝΑ στα socialmedia: