Ο Αδάμαστος εισβάλλει στα σινεμά

adamastos-foto
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

«Τα χρονικά του Δρακοφοίνικα: Ο Αδάμαστος» , η επική περιπέτεια-έκπληξη του Θάνου Κερμίτση, που είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, ταξιδεύει τώρα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η ταινία  είναι βασισμένη  στην ελληνική σειρά κόμικς «Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα» του βραβευμένου comics artist και σκιτσογράφου  Γιάννη Ρουμπούλια. Το σενάριο συνυπογράφουν ο σκηνοθέτης Θάνος Κερμίτσης και ο Γιάννης Ρουμπούλιας.

Πρόκειται για μια low budget παραγωγή (μόλις 9.000 ευρώ)  που προήλθε αποκλειστικά από χρηματοδότηση του ίδιου του κοινού, μέσω crowdfunding. Η ταινία  έχει αποσπάσει το  Βραβείο Καλύτερων Σκηνικών και Κοστουμιών   στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου (CYIFF), ενώ ήταν υποψήφιο και στην κατηγορία Καλύτερη Φωτογραφία.


Στις Νύχτες Πρεμιέρας, απέσπασε το χειροκρότημα εκατοντάδων θεατών σε 2 sold out προβολές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις περιπέτειες του ανυπότακτου, βάρβαρου  Ντράγκαρ  (στο ρόλο Γιάννης Ρουμπούλιας) ενάντια στις δυνάμεις μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας, σκοτεινών μαγικών δυνάμεων και αιμοβόρων πολεμιστών. 

Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: στον σκοτεινό κόσμο του Ελεμπρος, η πανίσχυρη Αυτοκρατορία του Δρακοφοίνικα κυβερνά με σιδερένια γροθιά και όλοι οι λαοί βρίσκονται κάτω από την κυριαρχία της. Ένας σκλαβωμένος βάρβαρος πολεμιστής από τις περιοχές του Βορρά, ο Ντράγκαρ, παίρνει μέρος σε μονομαχίες, διασκεδάζοντας τους ευγενείς της Αυτοκρατορίας.

Το σώμα του βρίσκεται εκεί, αλλά το μυαλό του ταξιδεύει στον τόπο του και στη γυναίκα που άφησε πίσω. Καθώς καταφέρνει να αποδράσει παίρνοντας όμηρο τη Βαλέρια, την κόρη ενός Στρατηγού της Αυτοκρατορίας, ο τελευταίος στήνει άγριο ανθρωποκυνηγητό για να τους εντοπίσει. Ο δρόμος του γυρισμού αποδεικνύεται γεμάτος περιπέτειες και εκπλήξεις τόσο για τον Ντράγκαρ, όσο και για την κακομαθημένη Βαλέρια…

Παίζουν: Γιάννης Ρουμπούλιας , Θάνος Κερμίτσης, Μελέτης Γεωργιάδης (Μπίγκ Χιτ, Το Κακό), Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Άρης Καπλανίδης,  Γεωργία Γιαννακούδη, Κυριάκος Κορογιάννης, Γιώργος Μπούγος, Βασίλης Λόγιος, Θάνος Λιάκος και Κωνσταντίνα Τάτση.  Η επική μουσική επένδυση της ταινίας είναι του Δημήτρη Παπαβασιλείου.


Η πρεμιέρα είναι σήμερα στον Κινηματογράφο Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46). Το πάρτι μαζί με τους συντελεστές της ταινίας θα δοθεί στις 22:00 στο Χοροστάσιο Κλαμπ (Σκουλενίου 2, Αθήνα).

Πληροφορίες: Η ταινία «Αδάμαστος-Τα χρονικά του δρακοφοίνικα» προβάλλεται από τη FilmBoy Pictures.