Το βραβευμένο «Στον ουρανό του τίποτα με τα ελάχιστα» προβάλλεται στο cine Μικρόκοσμος

ston-ourano-tou-tipota-me-ta-elaxista
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΜΑΙΟΥ 2024

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στις 19:30.

H ταινία του Χρήστου Ανδριανόπουλου, που βραβεύτηκε με το Χρυσό Ελάφι Μεγάλου Μήκους στο Εθνικό Διαγωνιστικό, τον περασμένο Μάρτιο, στο 2ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας ΚΙΝΟ ATHENS, προβάλλεται αυτή την εβδομάδα, Κυριακή 26 Μαΐου 2024, 19:30, στον Κινηματογράφο Μικρόκοσμο.

«Υπήρχαν στιγμές που έκλεινα την πόρτα και ερωτήματα πλημμύριζαν το μυαλό μου. Ένα από αυτά ήταν όσο ισχυρό χρειαζόταν για να ανοίξω την κάμερα. Αγαπιούνται; H Νότα και ο Ηλίας είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που ζει σε διαφορετικούς κόσμους. Το μόνο κοινό σε αυτούς τους κόσμους είναι η αργή και δύσκολη αποσύνθεση του μυαλού και του σώματος.» Χρήστος Αδριανόπουλος

«Αυτή η τρυφερή απεικόνιση ενός ηλικιωμένου ζευγαριού καθώς διανύει το τελευταίο κεφάλαιο της ζωής του προσφέρει μία αφτιασίδωτη οπτική της αγάπης, της μνήμης και της σκιάς του θανάτου. Μέσα από την ποιητική και επιμελώς προσεγμένη φωτογραφία, το έργο του Χρήστου Αδριανόπουλου αφηγείται μία τρυφερή και χιουμοριστική ιστορία με πρωταγωνιστές την αγαπημένη του γιαγιά και τον αγαπημένο του παππού, προσπερνώντας τα ταμπού για τη γήρανση του σώματος και τον θάνατο». Σκεπτικό της Κριτικής Επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνιστικού Newcomers του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, για τη βράβευση του ντοκιμαντέρ του Χρήστου Αδριανόπουλου «Στον ουρανό του τίποτα με ελάχιστα».

Info
Κινηματογράφος Μικρόκοσμος
Λεωφ. Συγγρού 106, Κουκάκι / Τηλ.: 210 9230 081

Μείνετε συντονισμένοι με τα νέα του ΚΙΝΟ Athens κάνοντας εγγραφή στο newsletter και στα Facebook • Instagram • TikTok.