«Το χάος που άφησε πίσω της»: οι συντελεστές της βραβευμένης στις Κάννες ταινίας στη NaftemporikiTV (video)

lacinef-nikos-kolioukou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2024

H ηθοποιός Μαρίνα Σιώτου και ο σκηνοθέτης Νίκος Κολιούκος πριν λίγες μέρες υπήρξαν καλεσμένοι στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και μίλησαν στην Χριστίνα Κουσουνή για την ταινία που έμελλε να επιστρέψει από τις Κάννες με μια σημαντική διάκριση.

Μια σημαντική διάκριση για τον νέο σκηνοθέτη και το ελληνικό σινεμά πραγματοποιήθηκε στο 77ο Φεστιβάλ Καννών. Ο λόγος για το δεύτερο μεγάλο βραβείο του Επίσημου Διαγωνιστικού Σπουδαστικού Τμήματος του Φεστιβάλ, LΑ CINEF, το οποίο κέρδισε η ταινία «Το Χάος που Άφησε Πίσω της».

Η ταινία, μετά την επίσημη πρεμιέρα της, επιλέχθηκε μεταξύ 2.263 συμμετοχών νέων δημιουργών απ’ όλον τον κόσμο και διαγωνίστηκε ανάμεσα σε άλλες 17 κατηγορίες, αποσπώντας εξ ημισείας με το «Out the Window Through the Wall» σε σκηνοθεσία Αζια Σεγκάλοβιτς, το δεύτερο βραβείο. 

Η ιστορία 
Η Άννα νιώθει πως τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία να κυνηγήσει το όνειρό της, μια μουσική καριέρα στο Παρίσι. Η επιτυχία δεν θα έμοιαζε άπιαστη, αν ο αλκοολικός πατέρας της δεν στεκόταν εμπόδιο στο δρόμο της. Μια ιστορία για την αγάπη και την εξάρτηση, για όλα αυτά που αγαπάς και για αυτά που θες να αφήσεις πίσω.

Η ταινία γυρίστηκε στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας του Νίκου Κολιούκου και της πτυχιακής εργασίας της Αλεξάνδρας Ρίμπα στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ταινία με πρωταγωνιστές τους Μαρίνα Σιώτου και Γιάννη Τσορτέκη, έχει κερδίσει τα Βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την Μαρίνα Σιώτου στο Σπουδαστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Δράμας.