«Ο τελευταίος ταξιτζής»: Μια ερωτική εμμονή καταλαμβάνει τα θερινά

thelasttaxidriver
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Η ερωτική φαντασίωση γίνεται εφιάλτης από τις 27 Ιουνίου στα θερινά.

Επτά χρόνια μετά την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, το Άφτερλωβ, ο Στέργιος Πάσχος επιστρέφει με ένα ψυχολογικό θρίλερ και ήρωα έναν άνδρα σε κρίση μέσης ηλικίας που βυθίζεται στην ερωτική εμμονή.

Έχοντας αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στο Διεθνές Διαγωνιστικό του 64ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου και 5 υποψηφιότητες στα Βραβεία ΙΡΙΣ 2024 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (σεναρίου, μουσικής,  α' γυναικείου ρόλου, α’ ανδρικού ρόλου, β' γυναικείου ρόλου),  ο Τελευταίος Ταξιτζής έρχεται στα θερινά σε διανομή Weirdwave.

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Κορωναίος, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίσσα Tριανταφυλλίδου, Έκτορας Λιάτσος.

Την αφίσα της  ταινίας σχεδίασε ο κομίστας και graphic designer Γιώργος Γούσης (Μαγνητικά Πεδία), που φιλοτέχνησε και ένα ειδικά αφιερωμένο artwork σε κόκκινο και άσπρο.

Την μουσική υπογράφει ο Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy).

Η ταινία θα κάνει την αθηναϊκή πρεμιέρα της στον θερινό κινηματογράφο «Κάρμεν» την Τρίτη 25/6 (8.30 μ.μ.), παρουσία των συντελεστών οι οποίοι θα συνομιλήσουν με το κοινό.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Midnight Express. Το q&a συντονίζει ο κριτικός κινηματογράφου Άκης Καπράνος.

Η ιστορία

Ο Θωμάς, ένας πενηντάρης κατ’ ανάγκη ταξιτζής, ζει μαζί με τη γυναίκα του, Μαρία, και τον έφηβο γιο του, Τάσο. Έχει σπουδάσει φιλολογία και αγαπάει πολύ τη λογοτεχνία, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να ζήσει σύμφωνα με τις προσδοκίες που είχε από τον εαυτό του. Η αυτοκτονία ενός πελάτη φέρνει στην επιφάνεια τα απωθημένα του και τον βυθίζει στην ερωτική εμμονή.

Ο ταξιτζής  ήρωας του Στέργιου Πάσχου (Κώστας Κορωναίος), υποστηρίζει πως δουλεύει νύχτα για να συλλέγει ιστορίες. Δεν θεωρεί εαυτόν «απλώς μεταφορέα», αλλά έναν «διαμορφωτή συνείδησης» που αφουγκράζεται τις ανάγκες του πελάτη. Όταν όμως γνωρίζει μια όμορφη κοπέλα (Κλέλια Ανδριολάτου) που σχετίζεται με τον αυτόχειρα πελάτη του, όλες οι βεβαιότητές του καταρρέουν, και η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχό του.

Ο Στέργιος Πάσχος κινείται στην κόψη του ξυραφιού: στις γκρίζες ζώνες που διέπουν τις σχέσεις των ανθρώπων, στις ανεπαίσθητες αποχρώσεις της ανθρώπινης ιδιοσυγκρασίας και ψυχολογίας, στις αντιφάσεις των προθέσεων και της συμπεριφοράς.

Ηθοποιοί: Κώστας Κορωναίος, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίσσα Tριανταφυλλίδου, Έκτορας Λιάτσος, Γιώργος Ζιάκας, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης

Συμμετέχουν: Λένα Μποζάκη, Μαρία Κυρώζη, Δανάη Νίλσεν, Φραγκίσκος Ξυδιανός και ο Τάκης Βαμβακίδης