Κατά 3 εκατομμύρια λίρες πλουσιότερος ο Johnny Depp

Johnnydeppatbarcelonafilmfestivalbarcelona16ofapril
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Μετά την πώληση της παρθενικής του συλλογής έργων τέχνης που απεικονίζουν τους Keith Richards και Bob Dylan.

Η πώληση μιας ολόκληρης συλλογής έργων τέχνη δια χειρός Johnny Depp απέφερε στον διάσημο ηθοποιό το ποσό των 3 εκατομμυρίων λιρών. Πρόκειται για τα πορτραίτα τεσσάρων διάσημων προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων οι Keith Richards, Bob Dylan, Elizabeth Taylor και Al Pacino.

Η ανακοίνωση της πώλησης μέσω της ιστοσελίδας Castle Fine Art, έγινε στο Instagram από τον ίδιο τον Depp στις 28 Ιουλίου.  Όπως γράφτηκε στο εν λόγω site, η πώληση της συλλογής ήταν η γρηγορότερη που έχει καταγράψει η γκαλερί, με τις 780 ζωγραφιές να πωλούνται «μέσα σε ώρες». Μάλιστα, σύμφωνα με το The Evening Standard, το site «έπεσε» προσωρινά εξαιτίας του πλήθους των ανθρώπων που προσπαθούσαν να αγοράσουν μέρος των δημιουργιών του ηθοποιού.

Τα ατομικά πορτραίατα πωλήθηκαν προς 3.950 λίρες το ένα, ενώ η συλλογή τεσσάρων πορτραίτων κόστιζε 14.950 λίρες. Μιλώντας για τη συλλογή του, ο Depp είπε: «Πάντα χρησιμοποιούσα την τέχνη για να εκφράσω τα συναισθήματά του και για να αναφερθώσε αυτόύς που σημαίνουν πολλά για μένα, όπως η οικογένεια, οι φίλοι και άνθρωποι που εκτιμώ. Οι ζωγραφιές μου αφορούν τη ζωή μου, ωστόσο τις κράτησα για μένα περιορίζοντας τον ευατό μου. Κανείς δεν πρέπει ποτέ να αυτοπεριορίζεται».

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, ο Depp κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ σε συνεργασία με τον Jeff Beck υπό τον τίτλο «18» στο οποίο περιλαμβάνονται τραγούδια όπως το Caroline, No των Τhe Beach Boys, το Venus In Furs των The Velvet Underground και το The Death And Resurrection Show The Killing Joke.