Νέος γύρος στους «Αγώνες Πείνας» για τη Τζένιφερ Λόρενς

tzenifer-lorens
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Η Τζένιφερ Λόρενς επιστρέφει στην αρένα των «Αγώνων πείνας», αυτή τη φορά για τη νέα ταινία της σειράς, με τίτλο «Catching fire» που θα προβληθεί και στις ελληνικές αίθουσες στα τέλη Νοεμβρίου.

 

Στο «Hunger games: catching fire» η Κάτνις Έβερντιν (Τζένιφερ Λόρενς) και ο σύντροφός της,  Πίτα Μελάρκ (Τζος Χάτσερσον), έχουν επιστρέψει νικητές από τους Αγώνες Πείνας, όμως τα τραύματα από την προηγούμενη αναμέτρησή τους δεν έχουν επουλωθεί. Καθώς οι ετήσιοι Αγώνες Πείνας προκηρύσσονται για μία ακόμη φορά, οι δύο ήρωες βρίσκονται και πάλι στην αρένα, τον χειρότερο εφιάλτη τους. Ωστόσο η προηγούμενη ηρωική εμφάνισή τους έχει βοηθήσει στη δημιουργία ενός επαναστατικού κινήματος.

«Αυτό είναι το επόμενο βήμα για την ηρωισμό της Κατνίς και το επόμενο μέρος του ταξιδιού της για να ανακαλύψει ποια πραγματικά είναι. Θα σηκώσει το ανάστημά της και θα ηγηθεί της επανάστασης; Θα τρέξει μακριά ή θα λάβει μέρος στη μάχη; Όλα είναι σε μεγαλύτερη κλίμακα σε αυτή την ταινία και τα ρίσκα έχουν ψηλότερο πήχη» σχολιάζει η βραβευμένη με Όσκαρ Τζένιφερ Λόρενς . Ο συμπρωταγωνιστής της, Τζος Χάτσερσον προσθέτει χαρακτηριστικά: «Σήμερα έχεις χαρακτήρες στις ταινίες που σκοτώνουν όλη την ώρα, χωρίς αυτό να είναι ιδιαίτερα σημαντικό και κατά κάποιο τρόπο όλο αυτό μας έχει απευαισθητοποιήσει. Όμως σε αυτή την ταινία είναι πολύ σκληρό για τους χαρακτήρες να κάνουν, ό, τι κάνουν».

Η επιτυχία της προηγούμενης ταινίας «Αγώνες πείνας»  που άγγιξε σχεδόν τα 700 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, μάλλον θα συνεχιστεί και με τη νέα παραγωγή, καθώς οι πρώτες κριτικές στο εξωτερικό είναι θετικές. Ο βετεράνος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ ο οποίος ενσαρκώνει τον αδίστακτο Πρόεδρο Σνόου, ελπίζει πως το μήνυμα της ταινίας για αλλαγές στην κοινωνία θα βρει πρόσφορο έδαφος στο νεανικό κοινό. «Ζήτησα να συμμετάσχω στην ταινία γιατί πιστεύω ότι μπορούσε να λειτουργήσει καταλυτικά και να ενεργοποιήσει ένα κίνημα. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μια επανάσταση», τόνισε ο ηθοποιός σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Πληροφορίες: Η ταινία θα προβληθεί στις 27 Νοεμβρίου στις ελληνικές αίθουσες.