Κρίστοφερ Νόλαν: τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει στη νέα του ταινία;

kristofer-nolan-skinothetis

Ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν

ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιστράτευσε ένα λίαρ τζετ για τις ανάγκες των γυρισμάτων της νέας του ταινίας «Interstellar» που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Νοέμβριο του 2014.

Φαίνεται ότι ο ευρηματικός σκηνοθέτης του «Inception» μας ετοιμάζει μια ακόμη οπτική πανδαισία στη νέα του παραγωγή, στην οποία πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Μάθιου Μακ Κόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Τζέσικα Τσαστέιν, Μάικλ Κέιν, Ματ Ντέιμον κ.α.


Ο Κρίστοφερ Νόλαν, φανατικός υποστηρικτής της IMAX τεχνολογίας, είχε γυρίσει τον «Σκοτεινό Ιππότη» και το «Σκοτεινός ιππότης-η επιστροφή», με κάμερες IMAX, οπότε δεν ξάφνιασε τους θαυμαστές του, όταν ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες, ότι θα γύριζε με τα ίδια τεχνολογικά στάνταρ και το επιστημονικής φαντασίας έπος του, το «Intestellar».

Κανείς δεν φανταζόταν ωστόσο ότι ο ανήσυχος δημιουργός θα έβρισκε νέους τρόπους κινηματογράφισης με τις ειδικές κάμερες, προσαρμόζοντάς τις σε ένα λίαρ τζετ. Η είδηση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα collider, διέρρευσε από τον Πωλ Φράνκλιν, «σπεσιαλίστα» στα ειδικά εφέ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το τι ακριβώς προτίθεται να γυρίσει ο Κρίστοφερ Νόλαν, αλλά αυτή η κίνησή του προοιωνίζει μια σειρά εντυπωσιακών εναέριων σκηνών. Το σενάριο του «Interstellar» γράφτηκε αρχικά από τον Τζόναθαν Νόλαν, τον αδελφό του σκηνοθέτη. Όμως ο δημιουργός του «Inception», θέλησε να προσθέσει τη δική του χαρακτηριστική σφραγίδα στο κείμενο. Το πολυαναμενόμενο φιλμ ξεδιπλώνει τις περιπέτειες μιας ομάδας επιστημόνων που ταξιδεύουν μέσα από σκουληκότρυπες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο εξωτερικό, πηγή έμπνευσης για την ταινία είναι το έργο του διάσημου φυσικού και αστροφυσικού Κιπ Θορν, ο οποίος είναι ειδικός στη Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν.