Ο Λούκυ Λουκ στον κινηματογράφο

o-louku-louk-ston-kinimatografo

ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Άλλο ένα κόμικ, ο Λούκυ Λουκ, παίρνει το δρόμο για τις κινηματογραφικές αίθουσες.

«Λούκυ Λουκ»

Τα κόμικς κερδίζουν έδαφος στη μεγάλη οθόνη, οπότε ήρθε επιτέλους και η σειρά του Λούκυ Λουκ, σε αυτό το χιουμοριστικό γουέστερν του Τζέιμς Χιουθ. Η ταινία αποτελεί φόρο τιμής στην αριστουργηματική διάσημη σειρά των κόμικς των Μορίς και Γκοσινί. Ο φλεγματικός καουμποϊ που πυροβολεί πιο γρήγορα και από τη σκιά του επιστρέφει στην πόλη των παιδικών του χρόνων, μαζί με την τετράποδη σύντροφό του Ντόλι.

Ο σκηνοθέτης αποφάσισε να συμπεριλάβει στο σενάριο τις καλύτερες στιγμές από τα βιβλία της σειράς, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να συναντηθούν σε μια και μόνο περιπέτεια ο Μπίλι δε Κιντ, ο Τζέσι Τζέιμς, η Καλάμιτι Τζέιν, ο Πατ Πόκερ και η Μπελ.

Τον Λούκυ Λουκ ενσαρκώνει ο Ζαν Ντιζαρντέν, ο οποίος είχε την τύχη να πραγματοποιήσει την παιδική του φαντασίωση και να γίνει ένας...Γάλλος καουμπόι: «Στο σπίτι μου αλλά και στα άλλα σπίτια που σύχναζα σαν παιδί, για παράδειγμα στης γιαγιάς ή στα ξαδέλφια μου, υπήρχε πάντα ένα κόμικ Λούκυ Λουκ, κοντά σε ένα Αστερίξ ή ένα Τεν-Τεν. Όμως ο Λούκυ Λουκ ήταν ο μόνος ήρωας για μένα. Ήταν ένας καουμπόι. Και μάλιστα ένας Γάλλος καουμπόι. Αυτό είναι παράλογο από μόνο του και το βρίσκω καλό...». Παίζουν οι :Ζαν Ντιζαρντέν, Μικαέλ Γιουν, Σιλβί Τεστί, Ντανιέλ Προβόστ, Αντρέ Ουμανσκί, Ζαν Φρανσουά Μπαλμέ. Η ταινία προβάλλεται από την Audiovisual.