Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA παρουσιάζει «Ημέρες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου»

o-thanatos-tou-podilati-thanatos-tou-podilati
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Για τρίτη χρονιά από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου.

12 - 14 Οκτωβρίου

 

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA παρουσιάζει για τρίτη χρονιά τις «Ημέρες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου/ Días de Cine Hispanófono» στις 12-14 Οκτωβρίου 2022, με αφορμή την «Día de la Hispanidad/ Día del Respeto a la Diversidad Cultural» (Ημέρα της Ισπανοσύνης/ Ημέρα Σεβασμού της Πολιτισμικής Διαφορετικότητας).

Θα προβληθούν εδώ από τις 12-14 Οκτωβρίου δωρεάν και διαδικτυακά, με ελληνικούς υπότιτλους και για όλη την Ελλάδα, οι ταινίες:

Λεόνα/Leona
Isaac Cherem, Μεξικό, 2018, 96’


Μια νεαρή Εβραία από την Πόλη του Μεξικού θα βρεθεί διχασμένη ανάμεσα στην οικογένειά της και τον άντρα που αγαπάει, επειδή αυτός δεν είναι Εβραίος.

Αυτός θα της επιτρέψει να ανακαλύψει τον κόσμο έξω από τη φούσκα της κοινότητάς της, οδηγώντας την σε μια σημαντική μετάβαση στην ενήλικη ζωή της.

Ταξίδι στο Τιμπουκτού / Viaje a Tombuctú
Rossana Díaz Costa, Περού, 2014, 100’


Η Ana και ο Lucho είναι δύο έφηβοι που ζουν στο Περού. Η ιστορία του έρωτά τους και το πέρασμά τους από την παιδική ηλικία στην εφηβεία αποκαλύπτουν τις αλλαγές που υπέστη αυτή η χώρα κατά τη δεκαετία του '80.
Γι' αυτούς, ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν εν μέσω της βίας και της έλλειψης ευκαιριών είναι η αγάπη τους, ένα είδος καταφυγίου του οποίου η πατρίδα είναι μια φανταστική χώρα που ονομάζεται Τιμπουκτού. Ωστόσο, η πραγματικότητα στην οποία ζουν θα προσπαθήσει να μπει ανάμεσά τους για να καταρρίψει την ουτοπία τους.

Με την στήριξη: Ινστιτούτο Θερβάντες, Πρεσβεία του Μεξικού, IMCINE, Πρεσβεία του Περού

FeCHA Festival
Βασιλέως Γεωργίου Β 13, Πειραιάς