Ο Τζ.Νίκολσον «και εάν εγέρασε» τον Τ. Κρουζ γοητεύει

tzak-nikolson-tom-krouz-koini-foto
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ο Τομ Κρουζ βρήκε τον κατάλληλο ρόλο για τον Τζακ Νίκολσον: θέλει να τον βάλει να ενσαρκώσει έναν αλκοολικό, γυναικά, πρώην Αμερικανό πρόεδρο στην κωμωδία «El Presidente» που θα σκηνοθετήσει ο Νταγκ Λίμαν.

Το ζήτημα φυσικά είναι αν θα δεχτεί, ο –πάντα απρόβλεπτος Τζακ Νίκολσον-που έχουμε να τον δούμε στη μεγάλη οθόνη από το 2010. Ο Τομ Κρουζ θα προσθέσει άλλη μια κινηματογραφική εμφάνιση ως μυστικός πράκτορας στη νέα ταινία του Λίμαν και η νέα του αποστολή θα είναι να προσέχει τον «άτακτο»  Τζακ Νίκολσον. Μάλιστα δήλωσε ευθαρσώς ότι αν απορρίψει την πρότασή του ο βετεράνος σταρ, τότε θα αποχωρήσει από την παραγωγή.


Αυτή η πρόταση είναι μια καλή ευκαιρία για τον Νίκολσον να αποδείξει ότι μπορεί ακόμη να παίξει στην  αρένα του Χόλιγουντ. Ας μην ξεχνάμε ότι τους τελευταίους μήνες πολλά δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι αποσύρεται από την «ενεργό κινηματογραφική δράση» επειδή έχει προβλήματα με τη μνήμη του και δεν  μπορεί να αποστηθίζει τις ατάκες του.


Ο 76χρονος ηθοποιός σε συνέντευξή του στη Sun είχε διαψεύσει κατηγορηματικά αυτές τις φήμες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «…πάντα φρόντιζα τον εαυτό μου. Είμαι σε καλή φόρμα-λίγο εύσωμος-αλλά υγιής. Και έχω τον εγκέφαλο ενός μαθηματικού». Το πρόβλημά του, σύμφωνα με τον ίδιο,  είναι πως ενδεχομένως το κοινό να μην ενδιαφέρεται για το είδος ταινιών τις οποίες θέλει να κάνει: «η κινηματογραφική βιομηχανία είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση, αλλά θέλω να κάνω μόνο ταινίες που να συγκινούν, ταινίες για αισθήματα και ανθρώπους. Έκανα μια τρομακτική σκέψη, ότι ίσως οι εικοσάρηδες και οι τριαντάρηδες στην πραγματικότητα δεν θέλουν να συγκινούνται πλέον. Ίσως απλώς θέλουν να βλέπουν περισσότερες βόμβες, περισσότερες εκρήξεις, γιατί με αυτά έχουν μεγαλώσει. Και δεν θέλω να κάνω αυτό το είδος ταινιών ξανά».

Ο Τομ Κρουζ λοιπόν θα πρέπει να τον πείσει ότι το σενάριο της κωμωδίας που υπογράφουν οι Τζέσε Άρμστρονγκ, Ντάνιελ Τζ. Γκορ και Πολ Ατανάσιο, έχει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.