Ρόμπερτ Ντε Νίρο: επιβεβαιώνει τα σενάρια για επανένωση με Σκορτσέζε

skorseze-nte-niro-foto-koini
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Η προοπτική μιας νέας συνεργασίας του Ρόμπερτ Ντε Νίρο με τον Μάρτιν Σκορτσέζε, συζητιέται εδώ και χρόνια. Όμως μια πρόσφατη δήλωση του ηθοποιού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο, αναζωπύρωσε τα «σενάρια» για την επανένωση των δύο καλλιτεχνών.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, μιλώντας για το ρόλο του στο θρίλερ του Λικ Μπεσόν «Επικίνδυνη οικογένεια» (που το είχαμε δει πρόσφατα και στην Ελλάδα), «άνοιξε τα χαρτιά του» για τα επόμενα κινηματογραφικά του σχέδια: «έχω άλλο ένα γκανγκστερικό φιλμ που θα κάνω με τον Σκορτσέζε και είναι πολύ ενδιαφέρον. Το προετοιμάζουμε. Έχουμε το σενάριο, όμως ο Μάρτιν έχει ένα άλλο φιλμ που πρέπει να κάνει πρώτα…».

Το δίδυμο Σκορτσέζε-Ντε Νίρο μας έχει αφήσει μια σειρά θρυλικών ταινιών, όπως τις «Κακόφημοι δρόμοι», «Τα καλά παιδιά, «Το ακρωτήρι του φόβου» και το τελευταίο τους «Kαζίνο», το 1995. Παρότι ο Ντε Νίρο δεν αποκάλυψε τον τίτλο της ταινίας, όλων το μυαλό πηγαίνει στο περιβόητο «Irishman»: πρόκειται για μια  παραγωγή που αναμένουμε από τον σπουδαίο σκηνοθέτη. Κάποια στοιχεία για την πλοκή και το πρωταγωνιστικό καστ έχουν διαρρεύσει κατά καιρούς στον Τύπο, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Σκορτσέζε θα κάνει μια νέα αρχή με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο ή αν θα προχωρήσει επιτέλους το «Irishman», το βιογραφικό θρίλερ για τον  Φρανκ Σίραν που είχε μεσουρανήσει στο οργανωμένο έγκλημα και το όνομά του  συνδέθηκε με τους θανάτους του προέδρου Κέννεντι και του Τζίμι Χόφα.

Ως πηγή έμπνευσης ο Σκορσέζε είχε στραφεί στο μυθιστόρημα του Τσαρλς Μπραντς και εκτός από τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, είχαν ακουστεί και τα ονόματα των Αλ Πατσίνο, Τζο Πέσι και Χάρβεϊ Καϊτέλ στο πρωταγωνιστικό καστ. Όμως πάντα κάποια νέα ταινία, υπονόμευε αυτή την φιλόδοξη παραγωγή. Ας ελπίσουμε ότι θα βρει επιτέλους το δρόμο της…Προς το παρόν, ας αρκεστούμε στην ευχάριστη είδηση ότι «Ο λύκος της Γουόλ Στριτ» του Σκορτσέζε, με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα βγει στους ελληνικούς κινηματογράφους στην καρδιά των εορτών, στις 25 Δεκεμβρίου.