Ντάνιελ Ράντκλιφ: γιατί απέχει από Facebook και Twitter;

ntaniel-rantklif-foto
ΤΡΙΤΗ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Οι επώνυμοι και οι σταρ του σινεμά που ξημεροβραδιάζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν πρέπει να ελπίζουν ότι θα έχουν προσωπική ζωή.

Τάδε έφη Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο νεαρός σταρ του Χάρι Πότερ, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο της δημοσιότητας από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.


Ο 24χρονος νεαρός ηθοποιός, επιχειρεί στροφή στην καριέρα του, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του σε απαιτητικούς ρόλους: τον είδαμε πρόσφατα, για παράδειγμα,  να ενσαρκώνει τον Άλεν Γκίνσμπεργκ, το είδωλο των Beat,  στο «Kill your darlings» («Σκότωσε τους αγαπημένους σου»).


Οι δηλώσεις του δείχνουν ότι θέλει να περάσει την εικόνα ενός ώριμου καλλιτέχνη, μακριά από την υπερ-έκθεση στα media. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Sky News δήλωσε πως πολύ συνειδητά επέλεξε να απέχει από το Facebook και το Twitter.

«Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διευκολύνεις τη ζωή σου. Αν δεν πας, για παράδειγμα σε πρεμιέρες ταινιών στις οποίες δεν πρωταγωνιστείς ή σε ανάλογες εκδηλώσεις, τότε δεν τροφοδοτείς το ενδιαφέρον. Επίσης δεν διαθέτω Twitter και Facebook και νομίζω ότι αυτό κάνει τα πράγματα ευκολότερα. Επειδή, αν έχεις Twitter και λες στον καθένα τι κάνεις, από στιγμή, σε στιγμή και μετά ισχυρίζεσαι ότι θέλεις προσωπική ζωή, κανείς δεν πρόκειται να πάρει στα σοβαρά το αίτημά σου».

Ο ίδιος αισθάνεται ότι το να  αποδείξει το ταλέντο του στην υποκριτική λειτουργεί θετικά. «Όταν έχεις πέσει σε μια συγκεκριμένη θέση σε ηλικία έντεκα ετών, έχεις την τάση να πιστεύεις πως όλοι σε θεωρούν τυχερό που βρέθηκες εκεί. Και ήμουν τυχερός που βρέθηκα εκεί. Υπάρχει  η αίσθηση ότι απλώς έπεσες σε αυτή την κατάσταση, καβάλησες το κύμα και συνέχισες. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με εμένα. Δεν ξέρω πόσοι το πιστεύουν αυτό για μένα-ίσως δεν το πιστεύει κανείς, ίσως το πιστεύουν εκατομμύρια-αλλά δεν έχει σημασία. Γιατί αυτό σε ξεσηκώνει».