Πέθανε η Ιταλίδα ηθοποιός Gina Lollobrigida

gina-lollobrigida Carone Walter
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Σε ηλικία 95 ετών.

Έφυγε από τη ζωή η θρυλική ιταλίδα ηθοποιός Gina Lollobrigida, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA..

Η Gina Lollobrigida γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1927 στο Σουμπιάκο, ένα χωριό στα περίχωρα της Ρώμης.

Ο πατέρας της ήταν επιπλοποιός και με την οικογένειά του μετακόμισε στη Ρώμη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Στο σχολείο πήρε μαθήματα ζωγραφικής και γλυπτικής, αλλά τελικά την τράβηξε ο χώρος του μόντελινγκ, γεγονός που την οδήγησε σε καλλιστεία όπου και προσέλκυσε το ενδιαφέρον ανθρώπων του κινηματογράφου. 

Την Gina Lollobrigida λάτρεψε ο ανδρικός πληθυσμός για την μοναδική ομορφιά της. Μάλιστα την ονόμασαν «την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου» και «Μόνα Λίζα του 20ου αιώνα». Γρήγορα αναδείχτηκε σταρ παγκοσμίου βεληνεκούς τις δεκαετίες του ‘50 και του ‘60.

Πέρα από την έβδομη τέχνη, οι καλλιτεχνικές ανησυχίες της Gina Lollobrigida εκφράστηκαν με την ενασχόλησή της με τη φωτογραφία και αργότερα με τη γλυπτική από τα τέλη της δεκαετίας του ‘70, όταν αραίωσε τις εμφανίσεις της στον κινηματογράφο.

Η προσωπική ζωή

Η Gina Lollobrigida, παντρεύτηκε τον Γιουγκοσλάβο (σλοβένο) γιατρό Μίλκο Σκόφιτς, με τον οποίο απέκτησε ένα γιο, τον ηθοποιό Αντρέα Μίλκο. Ο γάμος τους διάρκεσε 23 χρόνια, από το 1949 έως το 1972, οπότε λύθηκε με διαζύγιο. Το 2006, σε ηλικία 79 ετών, αρραβωνιάστηκε τον 45χρονο Ισπανό επιχειρηματία Χαβιέρ Ριγκάου ι Ράφολς. Ο αρραβώνας τους διαλύθηκε την ίδια χρονιά, σύμφωνα με την ίδια, αλλά ο ισπανός εραστής της ισχυρίστηκε ότι είχε τελεστεί μεταξύ τους γάμος.